Afbeelding

tekstblad_5_6_lr_1t_m7-1.jpg

Het decembernummer van Tekstblad is verschenen!

Op 13 december is het nieuwe nummer van Tekstblad verschenen, met daarin:

Visualisatie

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’ is een bekend aforisme. Maar dan moet het beeld wél worden begrepen. Dat is niet altijd het geval. Vaak begrijpen grafisch ontwerpers en hun publiek elkaar niet. Annemarie Quispel legt uit hoe dat zit.

De framing van Hillary

De Amerikaanse verkiezingsstrijd was van top tot teen bedacht, getest en getraind. Welke woorden en beelden werkten? En wat kunnen we leren van Clintons bewuste framing-tactieken die een grote rol in de campagne hebben gespeeld?

Etnisch profileren

De discussie rond etnisch profileren laat zien dat etniciteit, nationaliteit en cultuur precaire onderwerpen zijn binnen het politiedomein. Toch is etniciteit relevant voor politiewerk, schrijven Tessa van Charldorp en Wyke Stommel.

Knippen en plakken in de journalistiek?

Critici vrezen dat de benarde positie van dagbladen de kwaliteit van de nieuwsvoorziening niet ten goede komt. Krimpende redacties en stijgende tijdsdruk zouden journalisten aanzetten tot churnalism: het vrijwel ongewijzigd doorsturen van door derden aangeleverde kopij. Jelle Boumans beantwoordt de vraag of de Nederlandse journalistiek zich hier inderdaad schuldig aan maakt.

Tekstblad voortaan thuis ontvangen? Neem dan vóór woensdag 1 februari een abonnement, dan ontvangt u het nieuwe nummer thuis.

Wilt u een los nummer nabestellen?