Afbeelding

tb-0506-2015-def_500px.jpg

Het winternummer van Tekstblad is verschenen!

Tekstblad nummer 5-6Op dinsdag 15 december is het winternummer van Tekstblad verschenen. Met daarin onder andere de voor- en nadelen van e-tekst, de komst van taalrobots, webcare via Twitter en online dating: hoe schrijf je een effectieve profieltekst?

Liever papier?

De voor- en nadelen van e-tekstIs tekst op een beeldscherm even begrijpelijk als tekst op papier? Of gaat lezen van papier toch beter? Frank Jansen en Daniel Janssen deden onderzoek en komen met boeiende bevindingen over de voor- en nadelen van e-tekst. Zoveel staat vast: het medium heeft effect op hoe we teksten lezen, begrijpen, onthouden en waarderen. Maar hoe dat precies werkt, is nog onduidelijk.

Taalrobots

Wat tekstschrijvers van vertalers kunnen lerenDe robot komt, onvermijdelijk. En ook tekstschrijvers krijgen met hem te maken. Wat kunnen zij leren van vertalers, hun ‘beroepsburen’ die al tientallen jaren werken met vertaalrobots en andere technologische hulpmiddelen?

Een prettig gesprek

Hoe instituties webcare inzetten op TwitterHét kenmerk van sociale media is dat ze organisaties de gelegenheid geven om interactie op gang te brengen met (potentiële) klanten. Daarbij is het van belang om zo persoonlijk mogelijk een dialoog met de (twitterende) klant aan te gaan.

Online dating

Hoe schrijf je een effectieve profieltekst?Er komt heel wat clichétaal voorbij op datingsites. Deze stoplappen lijken vaak erg op de gemeenplaatsen waarmee bedrijven zich proberen te onderscheiden van hun concurrenten. Erik Weijers legt de overeenkomsten bloot

Tekstblad voortaan thuis ontvangen?

Word dan abonnee! Profiteer nu van de speciale aanbieding:

1 jaar Tekstblad voor slechts € 19,95 (i.p.v. € 52,50), één gratis toegangskaart voor het Museum voor Communicatie (t.w.v. € 8,50) én 1 jaar gratis toegang tot het Van Dale Online Taalhandboek Nederlands en de Van Dale Online Spellinghulp (t.w.v. € 20,-)!