Nieuws

6 redenen waarom we veel thuis zullen blijven werken – ook na de coronacrisis

nieuws - 01-10-2020

Thuiswerken is voor veel mensen standaard geworden tijdens de coronacrisis en tekstprofessionals zullen er niet aan ontkomen. Het verandert het werkende leven drastisch en de kans bestaat dat we de komende jaren vaker vanuit huis werken. Ook zonder Covid-19.

Zo verzamel je gebruikersfeedback waar je echt iets mee kan

nieuws - 29-09-2020

Google Analytics vertelt je van alles: bounce percentage, conversieratio, time spend on page. Allemaal nuttige informatie, maar al snel zie je door de bomen het bos niet meer. Feedback van je gebruikers laat je inzoomen op specifieke casussen en kan leiden tot nieuwe inzichten. Belangrijk is wel om de goede vragen te stellen!

Hoe staat het met de dialecten in Nederland?

nieuws - 24-09-2020

Verschillende onderzoeken onderstrepen de voordelen van spreken van een dialect. Tweetalige kinderen hebben bijvoorbeeld een taalvoorsprong op kinderen die alleen Nederlands spreken. Toch verdwijnen de dialecten langzaam naar de achtergrond van onze samenleving.

Dit kan je leren over digitale klantervaring van andere bedrijven

nieuws - 22-09-2020

In de Digital Excellence Monitor van bureau WUA wordt de digitale klantervaring op desktop en smartphone bekeken in zes branches en in tien landen. Interessant voor jou: wat doen ANWB, ING, Bol.com, Coolblue, RACQ, Greenchoice, Gaslicht, Holandsnieuwe en Sky zo goed voor hun klanten?

Trending topics gebruiken voor content? 3 tips voordat je begint met schrijven!

nieuws - 17-09-2020

Google Trends is een makkelijke tool voor elke content creator. Het is geheel gratis én je krijgt een beeld van het zoekgedrag van je potentiële lezer. Toch zijn er een paar dingen om op te letten voordat je een trending topic onder handen neemt voor een leuk artikel op je site.

Zo wordt de Nederlandse Gebarentaal een officiële taal

nieuws - 10-09-2020

Tijdens de coronapersconferenties van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge, staan de mannen tegenwoordig niet meer alleen in de spotlight. Heel Nederland (zowel horend als niet-horend) kijkt vol belangstelling naar de gebarentolken.

6 contaminaties die mensen om je heen maken, maar jij gelukkig niet

nieuws - 03-09-2020

Als taalpurist moet je regelmatig je woorden inslikken wanneer iemand een gigantische taalfout maakt. Vooral als het gaat om contaminaties die íédereen maakt, je let er al bijna niet meer op. Welke van deze contaminaties kom jij het meeste tegen in teksten van anderen?

Betere vacatureteksten maken? Gebruik deze 4 tools

nieuws - 31-07-2020

Een goede vacaturetekst schrijven is heel belangrijk, maar niet gemakkelijk. Je schrijfskills worden getest, je creativiteit komt naar boven en kennis van SEO is handig. Je wil dat de lezer gemotiveerd wordt om te reageren, dus een leuke vacaturetekst is een must. En natuurlijk moet hij goed te vinden zijn in de zoekmachines. Met deze 4 tools lukt dat allemaal!

Zo kan taalwetenschap worden gebruikt in de rechtszaal

nieuws - 30-07-2020

Hoe anders klink je wanneer je in een andere taal spreekt? Dat onderzoekt forensisch taalkundige Meike de Boer zodat deze kennis gebruikt kan worden bij de veroordeling van criminelen. Dat vertelt ze tegen het Leids Universitair Weekblad Mare.

Is Engels onderwijs slecht voor de studieresultaten?

nieuws - 16-07-2020

Nederlandse studenten halen slechtere cijfers wanneer ze een opleiding in het Engels volgen, zo blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit. Volgens het Parool herkennen Amsterdamse universiteiten zich niet in het beeld dat het onderzoek schetst.