Alle tips om thuis te werken als tekstprofessional

27-10-2020

Alle tips om thuis te werken als tekstprofessional Over de laatste maanden heeft de webredactie van Tekstblad (vanuit huis) veel geschreven over thuiswerken. We haalden onderzoeken aan, verzamelden tips en zochten uit welke video-app het beste is. Met deze 6 artikelen ben je helemaal op de hoogte!

Waarom we veel thuis zullen blijven werken – ook na de coronacrisis

Thuiswerken is voor veel mensen standaard geworden tijdens de coronacrisis en tekstprofessionals zullen er niet aan zijn ontkomen. Het verandert het werkende leven drastisch en de kans bestaat dat we de komende jaren vaker vanuit huis werken. Ook zonder COVID-19. In dit artikel zetten we 6 redenen uiteen waarom thuiswerken onze nieuwe realiteit zal worden.
Lees het artikel hier. 

Videobellen: welke video-app is het beste?

De grootste verandering van het thuiswerken: de videovergaderingen. Welke is handig voor jouw team? Veel van de videodiensten zijn de laatste maanden in het nieuws geweest omdat ze niet goed omgingen met de persoonsgegevens van de gebruikers bijvoorbeeld. Lees alle voor- en nadelen in dit artikel

6 tips voor het overzichtelijk notuleren van een vergadering

Of je nu online of face-to-face vergadert, een overzichtelijke notulen schrijven blijft een uitdaging. Besluiten moeten duidelijk zijn voor iedereen, de taken moeten daadwerkelijk uitgevoerd worden en je wil er ook niet uren mee bezig zijn. Hoe doe je dat? Lees de tips in dit artikel. 

Ook ZOOM-moe? Met deze tips houd je videovergaderingen beter vol

Sinds het begin van de coronacrisis merkten veel thuiswerkers het: videovergaderingen zijn dodelijk vermoeiend. Nu het ernaar uitziet dat we ook na de crisis veel thuis blijven werken, moet je er toch mee leren omgaan. Lees het artikel hier. 

Thuiswerken: zo houd je het vol!

Laten we eerlijk zijn, vanuit huis werken heeft ook nadelen. Wij verzamelden tips om je thuiswerkdag beter vol te houden. 

Hoe geef je leiding aan een thuiswerkend team?

Ook als leidinggevende loop je vast tegen problemen aan. Je ziet je werknemers niet meer elke dag op kantoor, dus de manier van leidinggeven verandert. Heb je bij deze 5 punten stilgestaan?