Nieuws

De invloed van taalfouten op online advertenties

nieuws - 24-11-2020

Taalfouten in online advertentiesJe aanbieding of product kan nog zo goed zijn, maar als je een advertentie vol met taalfouten online zet, dan kan de respons nogal tegenvallen. Taalfouten hebben namelijk echt invloed op je Google ranking én je potentiële klant vindt er vaak ook wat van.

Ook op de werkvloer wordt dyslexie niet altijd geaccepteerd

nieuws - 19-11-2020

dyslexie op de werkvloerGemiddeld 8 procent van de bevolking heeft dyslexie volgens het CBS, wat betekent dat een aantal medewerkers in jouw bedrijf hier ook mee te maken hebben. En hoewel dyslecten vaak heel creatief zijn, lopen ze vaak op de werkvloer tegen problemen aan. “Waardeer andere capaciteiten bij mensen met dyslexie dan taal”, schreef Veysel Yuce in een opiniestuk in het Parool.

De invloed van een dialect op je leven: 5 mensen vertellen

nieuws - 17-11-2020

Invloed dialectDialecten verdwijnen langzaam, maar het aantal accenten groeit. Wanneer mensen verhuizen, passen ze hun dialect aan of ze oefenen op ABN spreken. Hoe gaan deze 5 Nederlanders om met hun dialect?

Klokhuis Wetenschapsprijs voor onderzoek naar tweetaligheid bij Friese kinderen

nieuws - 16-11-2020

Onderzoek naar Friese taal genomineerd voor Klokhuis WetenschapsprijsTaalwetenschappers Evelyn Bosma en Naomi Nota hebben de Klokhuis Wetenschapsprijs gewonnen voor hun onderzoek naar de effecten van tweetaligheid op de taalontwikkeling van Friese kinderen. De Klokhuis Wetenschapsprijs werd op 15 november uitgereikt aan interessant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar.

Communicatie bij overheidsinstanties crucialer door coronacrisis, maar de druk is hoog

nieuws - 12-11-2020

Communicatie bij overheidsinstanties crucialer door coronacrisisGemeenten en veiligheidsregio’s doen sinds het begin van de coronacrisis een veel groter beroep op hun communicatieteam, blijkt uit onderzoek.

‘Dialecten verdwijnen, aantal accenten groeit’

nieuws - 10-11-2020

‘Dialecten verdwijnen, aantal accenten groeit’Of Nederlanders en Vlamingen elkaar over 500 jaar nog verstaan, dat betwijfelt de Vlaamse taalwetenschapper Stef Grondelaers.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal komt eraan

nieuws - 29-10-2020

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal Eerder vond het Groot Dictee der Nederlandse Taal plaats in de bibliotheken van Haarlem en Zutphen, maar deze ‘corona-editie’ ziet er wat anders uit. Op 7 november presenteert NPO Radio 1 het Dictee vanuit de studio met Frits Spits als gastheer terwijl Gerdi Verbeet het Dictee leest.

Alle tips om thuis te werken als tekstprofessional

nieuws - 27-10-2020

Alle tips om thuis te werken als tekstprofessional Over de laatste maanden heeft de webredactie van Tekstblad (vanuit huis) veel geschreven over thuiswerken. We haalden onderzoeken aan, verzamelden tips en zochten uit welke video-app het beste is. Met deze 6 artikelen ben je helemaal op de hoogte!

Hoe gebruik je de puntkomma correct?

nieuws - 23-10-2020

puntkommaDe puntkomma is een vreemd leesteken waar veel mensen moeite mee hebben. Vaak zul je hem niet gebruiken, maar hij kan ter vervanging dienen van woorden waardoor je kortere zinnen kan schrijven. Hoe zit het ook alweer?

Thuiswerken: hoe geef je leiding aan een thuiswerkend team?

nieuws - 20-10-2020

thuiswerken leiding gevenJe ziet je werknemers niet meer elke dag op kantoor, dus de manier van leidinggeven verandert. Misschien ben je al tegen problemen aangelopen en heb je dit opgelost. Maar heb je bij deze 5 punten stilgestaan?