Dit kan je leren over digitale klantervaring van andere bedrijven

22-09-2020

In de Digital Excellence Monitor van bureau WUA wordt de digitale klantervaring op desktop en smartphone bekeken in zes branches en in tien landen. Interessant voor jou: wat doen ANWB, ING, Bol.com, Coolblue, RACQ, Greenchoice, Gaslicht, Holandsnieuwe en Sky zo goed voor hun klanten?

De bekende Nederlandse merken worden dus ook vergeleken met internationale merken op het gebied van digitale klantervaring: hoe presteren ze op gebied van vindbaarheid, voorkeur en conversie in vergelijking met de internationale concurrenten?

De winnaars

De verdeling wordt gemaakt in verschillende branches én onderverdeeld in de beoordeling van de desktopwebsite en de smartphone-experience.

Autobranche: ANWB (zowel voor desktop als smartphone)
Energie: GasLicht.com (desktop) en Greenchoice (smartphone)
Financiën: ING (zowel voor desktop als smartphone)
Verzekering: RACQ (desktop) en ANWB (smartphone)
Retail: Coolblue (desktop) en Bol.com (smartphone)
Telecom: Hollandsnieuwe (desktop) en Sky (smartphone)

Het marktoverzicht

Weten wie de winnaars zijn, zegt voor jou als marketeer/content creator niet zo veel. Je wil weten op welke punten de bedrijven goed scoren om ervan te kunnen leren. Bij de Digital Excellence Monitor kan je een marktoverzicht bekijken, dat beschikbaar is per industrie, per land, per customer journey en per specifieke meting. In de bollengrafiek zie je de vindbaarheid, conversie en voorkeur weergegeven.

Vindbaarheid: het percentage consumenten dat een website beoordeelt tijdens hun oriëntatie op een specifiek product.
Conversie: in hoeverre weet een aanbieder bezoekers van zijn website te overtuigen om voor deze website te kiezen?
Voorkeur: De grootte van de cirkel wordt bepaald door de uiteindelijke voorkeur van de bezoeker.

Leer van de data!

Speel met alle variabelen in de tabel om een beter beeld te krijgen van de bedrijven in jouw sector. Werk je bij een van de websites die is onderzocht? Dan kan je hem tegenover je directe concurrent zetten. Leuk om te zien hoe vaak bezoekers de voorkeur geven aan Coolblue boven Bol.com, toch? Zelfs als jouw bedrijf niet is meegenomen in het onderzoek, dan kan het alsnog enorm nuttig zijn om de grote jongens te vergelijken!