Virtùmedia neemt Tekstblog over

Uitgeverij Virtùmedia, de uitgever van Tekstblad,  neemt Tekstblog over.  

Sinds 2 april is Virtùmedia de nieuwe eigenaar van het online kennisplatform Tekstblog, dat tweeënhalf jaar geleden werd opgericht door Sabel Communicatie. Met de overname versterkt Virtùmedia de online activiteiten van Tekstblad, het vaktijdschrift voor tekst- en communicatieprofessionals. De redactie van Tekstblad neemt ook de redactie van Tekstblog voor haar rekening.

Tekstblog is een onafhankelijk online kennisplatform voor tekst- en communicatieprofessionals. Tekstschrijvers, communicatieprofessionals en taalonderzoekers delen er hun kennis in artikelen en blogs en discussiëren er met vakgenoten. Daarnaast brengt Tekstblog wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk. Studenten leveren bijdragen als onderdeel van een vak dat ze volgen, of schrijven een artikel over hun scriptie. Ook promovendi en onderzoekers zijn actief op Tekstblog.

Tekstblog werd in 2011 opgericht door tekstschrijver Remco Verhezen van Sabel Communicatie, in samenwerking met Tekstblad, Radboud Universiteit Nijmegen en Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds de lancering verschenen er bijna 300 artikelen en verzamelde de redactie een vaste groep volgers op Twitter. Meedoen?

Tekst- en communicatieprofessionals die willen schrijven voor Tekstblog kunnen terecht bij de redactie. E-mail naar info@tekstblog.nl of stuur een tweet aan @tekstblog.