Tekstblad nummer 2 van 2021

Cover 2

Het komende nummer van Tekstblad komt uit op 4 mei 2021! Neem snel een abonnement om het nummer in de brievenbus te krijgen.

Inzichten voor betere overheidscommunicatie

Zorgeloos contact met de overheid mogelijk maken? Met de toeslagenaffaire nog vers in het geheugen is dat een ambitieus streven. Toch worden er wel degelijk meters gemaakt met betere overheidscommunicatie en dienstverlening, zo vertellen intimi aan Tekstblad.

Beeldende lessen voor schrijvers

Jarenlang deelde emeritus hoogleraar Jos van den Broek zijn visie op infographics: wat maakt een infographic (on)begrijpelijk, (on)aantrekkelijk, (on)overzichtelijk? In zijn laatste bijdrage vat hij de tips nog eens samen: welke beeldende lessen heeft hij voor mensen die doorgaans in tekst denken?

SEO-schrijven: meer dan techniek

Een webtekst schrijven die niet-SEO-klaar is? Weggegooid geld. Dat is hetzelfde als een stralende schoenwinkel bouwen midden in de bossen van de Ardennen, betoogt redacteur Wim Van Rompuy. In een reeks artikelen leidt hij je daarom stap voor stap op van SEO-ontkenner naar SEO-erkenner.

Tekstprofessional ontmoet taalonderzoeker

De wereld van tekstschrijvers en taalonderzoekers ligt dichter bij elkaar dan je denkt, zo besefte Marianne Kalkman naar haar gesprek met bijzonder hoogleraar Christian Burgers. Ze wisselden visies uit over metaforen, framing, en stereotypering in strategische communicatie.

 

Abonnees krijgen het komende nummer van Tekstblad omstreeks 4 mei in de brievenbus! 
Nog geen abonnee?

JA GRAAG   GEEF CADEAU