Artikel - 10 juli 2024
Of je nu met collega's, klanten of partners communiceert, effectieve e-mails kunnen het verschil maken tussen succes en mislukking.
Artikel - 18 juni 2024
Storytelling is een krachtig instrument dat niet alleen in literatuur en entertainment wordt gebruikt, maar ook in zakelijke communicatie handig kan zijn.
Artikel - 28 mei 2024
Grammaticale fouten zijn een veelvoorkomend probleem, zelfs voor ervaren schrijvers. Ze kunnen de duidelijkheid en professionaliteit van je tekst aantasten en afleiden van de boodschap die je wilt overbrengen.
Artikel - 22 maart 2024
Als tekstschrijver of communicatieprofessional word je voortdurend uitgedaagd om boeiende content te produceren die de aandacht van het publiek vasthoudt. De komst van artificiële intelligentie heeft een grote impact gehad binnen de wereld van tekst en communicatie.
Artikel - 12 december 2023
Veel organisaties grijpen de actualiteit aan om hun boodschap bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. Welke lessen kan jij hieruit trekken?
Artikel - 12 december 2023
Wat is de wetenschap achter influencermarketing? Wij zochten het voor je uit!
Artikel - 5 december 2023
Onderhandelen is niet ingewikkeld, maar er is wel veel over te leren. Onderhandelcoach Petra Vries geeft vijf tips. 
Artikel - 16 november 2023
Wat maakt een bijschrift goed of slecht? We geven je do's en don'ts!
Artikel - 14 november 2023
Je brengt er heel wat uurtjes door, je werkplek. Hoe kun je met kleine aanpassingen in je inrichting, grote verbeteringen brengen in je welzijn, gezondheid en productiviteit?
Artikel - 28 juni 2023
In deze rubriek neemt de redactie het onderhanden werk van een tekstprofessional onder de loep. Dit keer: Margreet Verhaar, sinds 2019 ‘burgerbrievenwinkeljuffrouw’ bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Officieel is ze beleidsmedewerker bij de directie Duurzame Leefomgeving en Circulaire Economie.
Artikel - 23 juni 2023
Welke intonatie, handgebaren, lichaamstaal en gezichtsexpressies bepalen of een gesprek soepel loopt, of een spreker fijn is om naar te luisteren en of iemand sociaal overkomt? Marc Swerts wordt al ruim 40 jaar gefascineerd door die extra laag van gesproken taal. Een gesprek over wat we wel en nog niet weten over non-verbale communicatie en wat we met die kennis kunnen.
Artikel - 26 mei 2023
Tekst als middel om naleving te bevorderen