Tekstblad, hét tijdschrift over tekst en communicatie. Voor iedereen die professioneel in tekst is geïnteresseerd.

Abonneren? Klik hier.

In het meest recente nummer:

Tekstblad nummer 2 van 2022

Cover

Tekstblad, hét tijdschrift over tekst en communicatie. Voor iedereen die professioneel in tekst is geïnteresseerd.

Abonneren? 

Ja, graag!

In het komende nummer:

Tekst en beeld op Instagram

Op Instagram draait het vooral om de foto’s, wordt vaak gezegd. Maar onderschat het effect van goede tekstcaptions niet, blijkt uit onderzoek van Ini Vanwesenbeeck.

Een dag op de werkplek van (onderwijs)journalist Vanessa Pelle

Werken met uitzicht op het strand is voor Vanessa Pelle dagelijkse kost. Met strandwandelingen en een statafel om aan te werken houdt ze hernia’s buiten de deur.

Breincommunicatie: taal en gedragstechnieken

Aan welke knoppen kun je draaien om weerstand bij mensen weg te nemen en hun gedrag positief te beinvloeden? Columnisten Yvette en Eva delen hun best (en worst) practices.

Waarom een emoji je Insta-post boost

Veel of weinig tekst, eventueel met een persoonlijke noot of een emoji; influencers besteden niet alleen veel aandacht aan de foto's die ze op Instagram plaatsen maar ook aan bijbehorende beschrijving - de caption. Alleen al het toevoegen van emoji aan zo'n caption maakt verschil in hoe mensen de post ervaren. Vooral vrolijke emoji, liefst met een gezicht erop, doen het goed omdat ze positieve emoties opwekken bij degenen die de post in de timeline voorbij zien komen. Deze en meer tips om met talige elementen je Insta-posts te boosten deelt wetenschapper Ini Vanwesenbeeck van Tilburg University in komend nummer van Tekstblad.


Abonnees ontvangen het komende nummer van Tekstblad omstreeks 3 mei.

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór woensdag 19 april 23:59 u.

Ja graag!    Geef cadeau