Tekstblad, hét tijdschrift over tekst en communicatie. Voor iedereen die professioneel in tekst is geïnteresseerd.

Abonneren? Klik hier.

In het meest recente nummer:

Tekstblad nummer 5 van 2021

tekstblad 5 2021

Hoe professioneel zijn emoji?

Uitbundige smileys, liefkozende hartjes en rollende ogen. Emoji zijn leuke cues in onderlinge communicatie, maar hoe komen ze over als bedrijven ze gebruiken? Lieke Verheijen en Christine Liebrecht bespreken de voor- en nadelen van emojigebruik in professionele communicatie. 

Waarom volwassenen stiekem kinderboeken lezen

Ondanks dat kinderboeken zich vaak specifiek richten op een bepaalde leeftijdsgroep, zijn de boeken immens populair onder volwassenen, merken boekenschrijvers Annet Huizing en Marc ter Horst. Wat maakt een kinderboek zo aansprekend?

IK BEN ER NIET!!

Met de kerstvakantie voor de deur is het tijd om de out of office reply aan te zetten. Daar zijn ontzettend veel variaties in, van onbeleefd en onduidelijk tot vriendelijk en hilarisch. Jouw afwezigheidsmelding wordt onvergetelijk met de tips van Jessica Kelder

Coronamooi

Afgelopen anderhalf jaar is door de coronapandemie niet alleen de wereld aanzienlijk veranderd, maar ook de taal. Corine van Dijk signaleert veel mooie coronawoorden die wat haar betreft mee mogen naar 2022. Zouden ze gemeengoed worden in onze taal?

Het volgende nummer verschijnt hybride in druk en digitaal op 7 december.

 

Nog geen abonnee?

JA GRAAG   GEEF CADEAU