Tekstblad, hét tijdschrift over tekst en communicatie. Voor iedereen die professioneel in tekst is geïnteresseerd.

Abonneren? Klik hier.

In het komende nummer:

Tekstblad nummer 1 van 2023

Cover Tekstblad 1, 2023

Vernieuwd! Meer pagina’s, meer rubrieken, meer inspiratie

Hoe word je een breinschrijver?

De mens is irrationeel en dat is iets om rekening mee te houden in teksten. Maud Ebbekink is ervan overtuigd dat breinkennis net zo belangrijk is als een goede briefing van je opdrachtgever en inzicht in je doelgroep. Zij deelt drie inzichten die ervoor zorgen dat je tekst aanslaat en zijn doel behaalt.

Creatieve deurhangers

Hotels zijn in de regel niet de meest inspirerende omgevingen en zeker niet bij zakenreizen. Carel van Wijk leukt zijn reizen daarom op met een analyse van de deurhanger die aangeeft dat gasten niet gestoord willen worden. Wat blijkt: maar weinig hotels zetten er kortweg “niet storen!” op.

Invloedrijke selfies

Een vrolijke foto met een merktrui aan of een bepaald merk bier in de hand is zo gemaakt en makkelijk te verspreiden via bijvoorbeeld Instagram. Onderzoeker Annemarie Nanne laat zien dat dit soort selfies van Instagrammers invloed hebben op wat andere socialemediagebruikers van het truien- of biermerk vinden. Maar dan moet een selfie wel aan bepaalde kenmerken voldoen.

Goodie bag

Kennis bijspijkeren, nieuwe dingen leren, inspiratie opdoen en vakgenoten ontmoeten. Als tekst- en communicatieprofessionals gaan we naar heel wat workshops, trainingen, opleidingen, congressen en andere evenementen. Thessa Lageman vroeg drie professionals wat ze afgelopen tijd hebben opgestoken.

Abonnees krijgen het komende nummer van Tekstblad omstreeks 7 maart in de brievenbus! 

Dit nummer niet missen? Meld je aan vóór donderdag 23 februari 23.59 u., dan krijg ook jij dit nummer thuisgestuurd!

Ja, graag!