We moeten allemaal wel eens iets inscannen. Meestal is dat een heel gedoe. Tenminste, als je het met een printer of echte scanner doet. Tegenwoordig is er een veel modernere, en makkelijkere manier. Namelijk via een app. T-Mobile heeft de beste scanner-apps uitgetest voor iOS en Android. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje. 
Een collega moet iets toevoegen aan je Word-document, maar je wil niet dat ze aan jouw alinea's gaan sleutelen. Er is een manier om de bewerkmogelijkheden te beperken.
Op zoek naar een fijn schrijfprogramma? Misschien is Scrivener wat voor jou.
Wil je makkelijk een logo maken voor je bedrijf? Met Mark Maker lukt het!
Wil je research doen naar bepaalde onderwerpen of personen? Dan zijn deze krantenarchieven handig om bij de hand te houden.
Als je met meerdere mensen op een computer werkt, of als je niet wilt dat iemand op jouw computer gaat werken als je even van je plek bent, kun je je account vergrendelen. Dit gaat op een pc snel en gemakkelijk via de sneltoets Windows-L. Deze toets tovert het aanmeldscherm tevoorschijn. Niemand kan dan in jouw account gaan rondneuzen of werken.
Hoewel we veel tijd achter het beeldscherm doorbrengen, wordt er ook nog volop geprint, zeker door tekstschrijvers met correctie- en redactiewerk. Schrijf of ontwerp je bijvoorbeeld patronen of muziekstukken, dan is specifiek daarvoor ontworpen papier heel handig.
Tekst van een screenshot naar een document krijgen: zo do je het!
Geregeld is het handig om een handtekening in te kunnen voeren in Microsoft Word. Hoe doe je dat?
Het Nederlands Debat Instituut, opgericht in 1998, wil de ontwikkeling van de debatcultuur in Nederland verbeteren. ‘Het debat draagt bij aan een kritische denkhouding, goed burgerschap en gedegen besluitvorming. Ieder standpunt verdient het om met interesse aangehoord en scherp getoetst te worden.
Waarom is vaak onduidelijk, maar soms is je toetsenbordindeling opeens gewijzigd en typ je vreemde tekens op plaatsen waar je ze niet wilt hebben. Open het startmenu >> Instellingen >> Tijd en taal >> Regio en taal. Zorg dat er bij ‘Windows-weergavetaal’ maar één taal (bijvoorbeeld Nederlands) wordt genoemd. Als er meer talen in de lijst staan, kun je die verwijderen.
Kladblok is van oudsher erg handig als tussenstap om opgemaakte tekst naar platte tekst te converteren: bijvoorbeeld tekst uit een Word-document naar een ander Word-document verplaatsen of naar een website. Met Kladblok ruim je de bestaande opmaak van die tekst op en na plakken neemt de tekst de opmaak van het doelbestand over.