Nieuws - 6 mei 2024
Google Trends is een makkelijke tool voor elke content creator. Het is geheel gratis én je krijgt een beeld van het zoekgedrag van je potentiële lezer. Toch zijn er een paar dingen om op te letten voordat je een trending topic onder handen neemt voor een leuk artikel op je site. 
Nieuws - 18 april 2024
In de wereld van marketing en communicatie is storytelling een belangrijk instrument geworden om een blijvende indruk achter te laten.
Nieuws - 11 april 2024
Of het nu gaat om een ​​advertentie, een website, een e-mailcampagne of een socialemediapost: de kracht van je woorden kan het verschil maken tussen een potentiële klant die koopt of wegklikt.
Nieuws - 11 maart 2024
Diep van binnen heb je altijd al een verlangen gevoeld om een eigen blog te starten. Maar je vraagt je af: hoe gaat dat nou precies? In dit artikel delen we de stappen die nodig zijn om een succesvolle blog te lanceren.
Nieuws - 7 maart 2024
De gemiddelde zinslengte ligt tussen 15 tot 20 woorden per zin. In veel gevallen geldt: hoe korter de zin, hoe beter. Vooral omdat de gemiddelde aandachtsspanne is afgenomen door social media en korte video’s. Met name jonge lezers willen hun informatie snel, en slaan langdradige informatie over. Toch doen teksten met alleen kortere zinnen het niet goed. Maar wat dan wel?
Nieuws - 23 februari 2024
Wil je graag blogger worden of tekstschrijver? Dan is het belangrijk de regels van de online wereld te kennen. Merel Roze was één van de eerste bloggers van Nederland. In haar boek ‘’De regels van Roze’’ legt Roze uit hoe je betere online teksten kunt schrijven. Hier zijn een paar handige tips om je online teksten te verbeteren.
Nieuws - 19 december 2023
Uit onderzoek van de Universiteit van Valencia is gebleken dat lezen op papier je vaardigheden zes tot acht keer meer kan vergroten dan digitaal lezen. Voor deze studie analyseerden de onderzoekers ruim twintig onderzoeken naar begrijpend lezen die tussen 2000 en 2022 waren gepubliceerd met de data van ongeveer 470.000 proefpersonen.
Nieuws - 14 december 2023
De slogan ‘Put the fun between your legs’ is verkozen tot de slechtste slogan van 2023. Deze slogan, afkomstig van Tuut-tuut fietsverhuur in Castricum, kon op 21% van de stemmen rekenen. Hiermee liet ze de slogan ‘Have a naai’s day!’ van Rijkers Naaimachinespecialist achter zich.
Nieuws - 27 november 2023
Voor tekstschrijvers en social media specialisten zijn inhakers (wanneer een organisatie in een communicatie-uiting inspeelt op de actualiteit) van groot belang. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het een effectieve manier is om positieve reacties op te roepen.
Nieuws - 7 november 2023
Op 24, 25 en 26 januari 2024 vindt het zestiende taalbeheersingscongres van de Vereniging Interuniversitair Overleg Taalbeheersing (VIOT) plaats. Voor het eerst sinds COVID-19 is het congres weer op locatie van de Universiteit Twente, en de organisatie hoopt dan ook op een grote opkomst.
Nieuws - 29 september 2023
Ben jij de creatieve duizendpoot die wij zoeken? Gaan jouw nekharen hier ook van overeind staan? Taalplatform Preply deed onderzoek: welke woorden moet je wel gebruiken in je vacaturetekst en welke juist niet?
Nieuws - 15 augustus 2023
Engelse leenwoorden zijn inmiddels een vast onderdeel geworden van de Nederlandse taal in ons professionele leven. Maar wat vinden Nederlanders hier nu eigenlijk van?