Nieuws - 24 oktober 2022
Drongo, het online platform voor meertaligheid organiseert daarom op 2 november een bijeenkomst over taal en Oekraïense nieuwkomers in Nederland op de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Nieuws - 17 oktober 2022
Hoe kun je thuiswerken voor jezelf een beetje leuk (en efficiënt) maken? Met enkele online tools kom je een heel eind. We verzamelden een aantal handige tooltips voor je. Veel plezier en succes!
Nieuws - 11 oktober 2022
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat advocaten hun documenten schrijven in taalgebruik die voor niet-juristen slecht te begrijpen is.
Nieuws - 20 september 2022
Auteur Annet Huizing sleepte afgelopen weekend zowel de Archeon Thea Beckmanprijs als de Jonge Beckmanprijs binnen. Voor de prijs zoekt de jury elk jaar naar goed geschreven verhalen die een overtuigende historische insteek hebben. Huizing won de prijs voor boek Het Pungelhuis.
Nieuws - 6 september 2022
Laaggeletterdheid is een probleem in Nederland. Vooral wanneer het gaat om medische of overheidsteksten. Deze teksten zijn moeilijk te lezen voor mensen die laaggeletterd zijn. Er is gelukkig al wel onderzoek door artsen naar laaggeletterden.
Nieuws - 26 augustus 2022
De afgelopen jaren is er steeds vaker de oproep om taal inclusiever te maken op het gebied van gender. In de Nederlandse voornaamwoorden en functietitels is er namelijk sprake van een vrij strikte verdeling op basis van geslacht; mannelijk of vrouwelijk, maar niet alle mensen identificeren zich met die verdeling.
Nieuws - 18 augustus 2022
Een groot deel van de informatie die we vandaag de dag krijgen, bevindt zich online. Je leest de krant op je telefoon, krijgt updates van de Facebookapp en je maakt zakelijke connecties op LinkedIn. Iedereen heeft recht op informatie, maar deze is niet voor iedereen even toegankelijk. Lezen is een uitdaging voor slechtziende mensen.
Nieuws - 18 juli 2022
Gedrag is onderliggend voor veel zaken die mensen belangrijk vinden in de samenleving. Ook voor merken en organisaties staat gedrag steeds hoger op de agenda. Hoe kunnen we het koopgedrag van onze klanten beter sturen? Hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers het juiste verdrag vertonen? In dit artikel duiken we in de wondere wereld van ons gedrag.
Nieuws - 30 juni 2022
Uiteraard kun je als tekstschrijver breed inzetten, maar, om met marketingexpert Aartjan van Erkel te spreken: mensen vinden het leuk om ergens een mannetje of vrouwtje voor te hebben, dus specialiseren is beter.
Nieuws - 21 juni 2022
Als tekstschrijver kan het voorkomen dat je moet schrijven over saaie onderwerpen. Je kiest tenslotte meestal niet zelf waar je over schrijft, dat doen je opdrachtgevers. Toch moet je hier dan pakkende en goede content van maken. Maar hoe doe je dat? In dit artikel delen wij tips daarvoor.
Nieuws - 14 juni 2022
Tekstschrijvers combineren de kunst van het schrijven met het commerciële aspect. Hoeveel kun je eigenlijk vragen voor een tekst die je hebt geschreven? Is het beter om een prijs per woord af te spreken, een uurtarief of een tarief per opdracht?
Nieuws - 7 juni 2022
De Nederlandse taal heeft al enige tijd te maken met een zekere ‘verengelsing’. De één vindt het maar stupid, terwijl de ander het fenomeen met open armen ontvangt. We zetten een aantal voors en tegens voor je op een rij; is verengelsing een reële bedreiging voor de Nederlandse taal?