Nieuws - 21 september 2021
Als tekstschrijver wil je goed zijn in SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie, zodat jouw content hoog scoort in de Google-ranking. Hoe lang een goede SEO-tekst moet zijn, daar zijn vaak discussies over. Is er een gouden regel?
Nieuws - 14 september 2021
Marten van der Meulen, auteur van het Groot Nederlands Vloekboek, probeert een antwoord op de vraag te geven.
Nieuws - 14 september 2021
De jaarlijkse troonrede van de koning staat elke keer weer bol van moeilijke ambtenarentaal. Olaf Geysendorpher van communicatiebureau Proven Context besloot met zijn collega de troonrede van vorig jaar te herschrijven in ‘normale taal’ en stuurde deze op naar het Ministerie van Algemene Zaken.
Nieuws - 7 september 2021
Voor de derde keer is de shortlist van de Taalboekenprijs bekend gemaakt. De prijs is een initiatief van het Genootschap Onze Taal, het Algemeen-Nederlands Verbond en Trouw. Wat opvalt in deze selectie: taalgeschiedenis is populairder dan boeken over grammatica en spelling. Dit zijn de vijf kanshebbers! 
Nieuws - 31 augustus 2021
Er zijn overeenkomsten te vinden in de technieken die fictieschrijvers gebruiken om een verhaal te verkopen aan de lezer en hoe een tekstschrijver de lezer overtuigt om een actie te ondernemen. Hoe kan je schrijftechnieken van fictieschrijvers in je voordeel gebruiken als tekstschrijver?
Nieuws - 24 augustus 2021
Communicatie is van belang voor alle bedrijven. Thuiswerken heeft deze communicatie in ieder geval veranderd, maar of we er beter van geworden zijn? Communicatieadviesbureau Loo van Eck deed onderzoek. 
Nieuws - 29 juli 2021
Niet alleen kan content hergebruiken voordelen opleveren, het scheelt je uiteindelijk ook tijd. Daarom zetten we een aantal tips op een rij!
Nieuws - 29 juli 2021
Het lijkt alsof de puntkomma een identiteitscrisis heeft. Is het een komma of is het een punt of een beetje van beide? Misschien komt het daardoor dat we dit handige leesteken rondstrooien als confetti in een tekst. Wanneer gebruik je het wel en wanneer niet? We vertellen het je aan de hand van een interessante TED-ed gemaakt door journalist Emma Bryce. 
Nieuws - 27 juli 2021
Ben je echt niets vergeten? Weten je collega’s alle taken die je overdraagt? Het is vaak nog even rennen en vliegen in de laatste week voor je vakantie. Een goede vakantieoverdracht schrijven is belangrijk, vooral als je niet gebeld wilt worden wanneer je aan het strand ligt of in de tuin bijkomt. Met deze checklist kom je er zeker uit!
Nieuws - 20 juli 2021
Ben jij ook dol op bizarre zinsconstructies, gekke typefouten en bizarre taalkundige verschijnselen? Wat is er dan leuker dan over dit alles te lezen in een goed boek over taal? Dit zijn 7 boeken over taal die niet in je boekenkast mogen ontbreken.
Nieuws - 13 juli 2021
Een persbericht versturen vergroot de kans op free publicity. Ziet een journalist een verhaal in jouw persbericht en wordt het gedeeld op een groot nieuwskanaal? Geweldig! Helaas ontvangen journalisten vaak honderden persberichten waarvan een groot deel in de virtuele prullenbak verdwijnt. Hoe zorg je dat jouw persbericht wel wordt opgepikt? 
Nieuws - 6 juli 2021
Al vanaf 40 jaar hebben mensen meer moeite met het onderdrukken van de letterlijke betekenissen van figuurlijke taal. Dat blijkt uit onderzoek van Amélie la Roi (Rijksuniversiteit Groningen). Ze onderzocht hoe ouderen figuurlijke uitdrukkingen, zoals ‘tegen de lamp lopen’, verwerken en begrijpen.