5 redenen waarom je een blog zou moeten beginnen

08-05-2017

waarom blog beginnen nuEen blog kost vaak meer tijd en moeite dan menigeen denkt. Teksten schrijven, je website onderhouden, reageren op bezoekers, foto’s maken… Waarom zijn er dan toch zoveel mensen die bloggen, vraag je je misschien af. Nou, omdat bloggen heel erg leuk kan zijn! Dit zijn 5 redenen waarom ook jij toch die droom van een eigen blog eens zou moeten realiseren.

1. Stok achter de deur om te schrijven

Heb je een passie voor schrijven en taal? Dan is een blog de uitgelezen plek om die passie kwijt te kunnen. Een blog is een goede stok achter de deur om je schrijftalent in te zetten en om daadwerkelijk iets op papier te krijgen. Zo ontwikkel je je schrijven en kun je (hopelijk) met een flinke dosis plezier regelmatig een tekst uit je mouw schudden.

2. Je verhaal kwijt kunnen

Vind je het prettig om regelmatig je verhaal met anderen te delen? Of ben je iemand die zijn mening niet graag onder stoelen of banken steekt? Ook dan is een eigen blog zeker een aanrader. Op je blog kun je jouw ervaringen, belevenissen en opinies in geuren en kleuren beschrijven. En wat misschien nog leuker is, is dat je waarschijnlijk meer mensen met jouw verhaal bereikt dan wanneer je aan iemand vertelt.

3. Leren, leren, leren

Een blog is meer dan simpelweg stukjes schrijven. Je leert er ook heel veel van. Zo leer je door een blog langzaamaan je eigen schrijfstijl ontdekken, maar leer je ook om volgens de SEO-richtlijnen te schrijven. Maar dat is niet het enige. Daarnaast leer je geschikte foto’s bij teksten te kiezen, creatieve invalshoeken te bedenken, doe je waarschijnlijk kennis op van social media etc. Dus ben jij leergierig en wil je nieuwe dingen ontdekken? Begin een blog!

4. Portfolio voor werkgevers of opdrachtgevers

Als je wilt werken als redacteur of tekstschrijver of een functie in de communicatie zoekt, dan is een blog vaak een waardevolle aanvulling op je cv. Je kunt bijvoorbeeld wel beweren dat je goed kunt schrijven, maar een blog geeft een veel beter idee van jouw schrijfstijl dan een sollicitatiebrief. Er is geen beter portfolio van je schrijfwerk dan een eigen blog, zeker wanneer je net om de hoek komt kijken op de arbeidsmarkt.

5. Contact met andere bloggers

Als blogger ben je natuurlijk niet verplicht om contact te maken met andere bloggers. Maar het kan wel en kan ook zeker een leuke reden zijn om te beginnen met bloggen. Als je reacties achterlaat bij anderen, heb je een grote kans dat zij ook eens op jouw blog komen kijken. Misschien leer je wel gelijkgestemden kennen of mensen met wie je een passie deelt. Je weet maar nooit wat daaruit voortkomt. Misschien wel fijn mail- of appcontact of zelfs een echte vriendschap.

Tags: