Barbara Warnar wint Gouden Veer 2013

De Crohniek voor kids, samengesteld door de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland onder redactie van Barbara Warnar, heeft op donderdag 14 november de Gouden Veer 2013 gewonnen. De jury van de Nationale Schrijfwedstrijd bekroonde deze tekst vanwege zijn veelzijdigheid en uitstekende uitwerking. Ook is de door vele handen geïllustreerde tekst mooi en consequent uitgewerkt.

Lezers van het magazine wordt op luchtige, speelse manier duidelijk gemaakt welke consequenties de ziekte van Crohn heeft voor jonge kinderen. Het magazine laat je zien hoe je je leven zo goed mogelijk kunt organiseren, als het ware ‘om je ziekte heen’.

Annet Heijerman won de 2e prijs voor “Tics - Handboek voor ouders en leerkrachten”. Zij schreef dit handboek op eigen initiatief. Zij dankt haar tweede prijs aan de compleetheid waarmee het onderwerp in het boek wordt behandeld, de rustige, heldere taal, en de vriendelijke toon van de tekst. Met de vele illustraties van Nancy de Zwart brengt Heijerman de problematiek op een aardige en adequate manier in beeld.

De Nationale Schrijfwedstrijd was dit jaar gericht op patiëntenvoorlichting. Onder de vijf genomineerde finalisten bevond zich ook Caren Peeters, lid van beroepsvereniging Tekstnet. De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met NWO (de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en ZonMw. Het volledige juryrapport staat in het komende nummer van Tekstblad dat eind december verschijnt.