Afbeelding

AI tools

De 10 beste AI-tools voor communicatieprofessionals in 2024

Veel tekst- en communicatieprofessionals maken er al gebruik van, maar welke tools zijn nu echt handig? Wij zetten de 10 beste op een rijtje.

1. Grammarly

Grammarly blijft een toonaangevende AI-tool voor grammatica- en spellingscontrole. Het biedt niet alleen basiscontrole op fouten, maar ook geavanceerde suggesties voor stijl, toon en leesbaarheid. Dankzij de AI-gedreven inzichten helpt Grammarly schrijvers hun teksten te verfijnen en professioneel te maken.

2. ChatGPT

ChatGPT, ontwikkeld door OpenAI, is een krachtige tool voor het genereren van tekst. Het kan worden gebruikt voor het schrijven van artikelen, blogposts, en zelfs creatieve stukken zoals verhalen en gedichten. ChatGPT helpt communicatieprofessionals om snel en efficiënt content te produceren, met behoud van een menselijke touch.

3. Hemingway Editor

Hemingway Editor is een AI-gestuurde app die helpt om teksten eenvoudiger en krachtiger te maken. Het analyseert teksten op leesbaarheid en wijst op complexe zinnen en passieve stemgebruik. Dit is een ideale tool voor professionals die streven naar duidelijke en beknopte communicatie.

4. Copyscape

Voor communicatieprofessionals is plagiaatcontrole cruciaal. Copyscape is een van de beste AI-tools voor het detecteren van plagiaat. Het vergelijkt je tekst met miljarden webpagina’s om ervoor te zorgen dat je content origineel is, wat essentieel is voor het behouden van integriteit en geloofwaardigheid.

5. Surfer SEO

Surfer SEO combineert AI met SEO om content te optimaliseren voor zoekmachines. Het analyseert top-ranking pagina’s en biedt inzichten in hoe je content kunt aanpassen om beter te presteren in zoekresultaten. Dit maakt het een onmisbare tool voor contentmarketeers en SEO-specialisten.

6. Jasper AI (voorheen Jarvis)

Jasper AI is een veelzijdige AI-schrijfassistent die kan helpen bij het genereren van blogposts, advertenties, e-mails en meer. Het biedt creatieve suggesties en helpt bij het versnellen van het schrijfproces, terwijl het de kwaliteit en consistentie van de content handhaaft.

7. Lumen5

Voor professionals die zich bezighouden met video-inhoud, is Lumen5 een waardevolle AI-tool. Het zet geschreven content om in boeiende video’s door automatisch scripts te genereren, beelden te kiezen en video’s te bewerken. Dit maakt het eenvoudig om content te diversifiëren en aantrekkelijker te maken voor verschillende doelgroepen.

8. ProWritingAid

ProWritingAid is een uitgebreide schrijfassistent die grammatica, stijl, en toon controleert. Het biedt ook diepgaande analyses van je schrijfstijl en geeft suggesties voor verbetering. Met functies zoals in-app uitleg en voorbeelden helpt ProWritingAid schrijvers om continu te leren en beter te worden.

9. Phrasee

Phrasee gebruikt AI om marketing- en advertentieteksten te genereren die beter presteren. Het analyseert de effectiviteit van verschillende woorden en zinnen en optimaliseert teksten voor hogere conversierates. Dit maakt het een krachtige tool voor communicatieprofessionals die zich richten op resultaatgerichte content.

10. Canva

Hoewel Canva voornamelijk bekend is als een grafisch ontwerpplatform, bevat het ook AI-functionaliteiten die het leven van communicatieprofessionals eenvoudiger maken. Canva's AI-gestuurde functies helpen bij het automatisch aanpassen van ontwerpen, kleurenschema’s, en lay-outs om visueel aantrekkelijke presentaties en sociale media posts te creëren.