De 5 beste Nederlandse websites met blogtips

04-05-2017

websites met blogtips blog tipsAls blogger stuit je waarschijnlijk regelmatig op problemen. Hoe begin je een blog? Waar moet je zijn voor je hosting? Hoe werken social media? En hoe laat je je blog groeien? Gelukkig bestaan er inmiddels ook in Nederland fijne websites met blogtips. Op deze 5 websites kun je terecht voor de nodige blogkennis.

1. Blogchick

Anouk blogt op Blog Chick over veel praktische vragen van bloggers. Ze schrijft vaak naar aanleiding van vragen van lezers en duikt graag in de soms complexe materie die bloggen heet. Ook gebruikt ze haar eigen lessen als blogger om jou te helpen met al je blogvragen. Wat is bijvoorbeeld link-building? Is het ‘de blog’ of het blog’ en hoe kun je als blogger geld verdienen met je website? Haar prettige schrijfstijl en eerlijke artikelen maken haar blog een must om te lezen.

2. Diamonds for Breakfast

Al eerder nam Romy voor Tekstblad een interview af bij Tarinda van Diamonds for Breakfast. Ooit las Tarinda na haar studie journalistiek talloze boeken over bloggen. Inmiddels draagt ze die kennis maar wat graag over op andere bloggers via Diamonds for Breakfast. Twee of drie keer per week vind je op haar blog no-nonsense artikelen over je blog laten groeien, de ideale lengte van een blogpost of tips voor de perfecte foto bij een artikel. 

3. Blogtrommel

Op Blogtrommel vind je inmiddels meer dan 600 artikelen over elke vraag waar je als blogger maar mee kunt zitten. Hoe krijg je bijvoorbeeld lezers zover om meer dan alleen je laatste bericht te lezen? Wat is Google Keyword planning? En waarom doen lijstjesposts het zo goed op een blog? Op al die vragen vind je een uitgebreid antwoord op Blogtrommel. Ook de snelle links aan de zijkant, bijvoorbeeld met een lijst met maar liefst 100 blogonderwerpen, zijn een aanrader om eens te bekijken.

4. Blogaholic

Blogaholic is de blog waar je terecht kunt “Omdat bloggen niet moeilijk is”. Je vindt hier zeer uitgebreide artikelen over alles wat maar met bloggen te maken heeft. Ze beantwoordt prangende vragen als ‘Hoe krijg je wél reacties op je blogartikelen?’ of ‘Waarom is persoonlijk bloggen hartstikke slim?’. Met haar prettige leesstijl en kennis voorziet Laura van Blogaholic je in no time van alle informatie die je moet hebben om jouw blog naar een hoger niveau te tillen.

5. Lisanne Leeft

Lisanne runt al jaren haar immens populaire blog Lisanne Leeft. Op basis van haar eigen ervaring besloot ze een serie met tips voor bloggers op te stellen. Alle belangrijke vragen waar je als blogger mee kunt worstelen, komen in deze serie aan bod. Dit alles bespreekt ze op een laagdrempelige manier, zodat ook de beginnende blogger direct met haar tips aan de slag kan. Zeker een aanrader voor wie tips van een ervaringsdeskundige zoekt!

Tags: