Afbeelding

Oekraïense vlag

Pixabay

Drongo organiseert bijeenkomst ‘Oekraïners in Nederland’ op 2 november

Sinds de oorlog in Oekraïne hebben we in Nederland kennis mogen maken met Oekraïense mensen. Naast hun gebruiken en tradities, nemen deze mensen ook een nieuwe taal mee. Drongo, het online platform voor meertaligheid organiseert daarom op 2 november een bijeenkomst over taal en Oekraïense nieuwkomers in Nederland op de Radboud Universiteit in Nijmegen. In het programma is er ruimte voor dialoog met maatschappelijke organisaties, Oekraïners en initiatiefnemers voor Oekraïense nieuwkomers. Het programma is reeds bekend en deelname is gratis, je hoeft je alleen even aan te melden.

Er is onder andere een sessie met Oksana Savchuk van het Oekraïens Huis Rotterdam over taalervaringen en taalbehoeften van Oekraïners in Nederland. Ook is er een informatiesessie over de talen in Oekraïne en Nederlands voor Oekraïners door Anna Ovchinnikova, een Oekraïense docent Nederlands als tweede taal en cijfers over Oekraïners in Nederland door Sjoerd Warmerdam van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarnaast is er muziek door Oleg Lysenko. Ook is er een groot aantal deelsessies met uiteenlopende onderwerpen en sluit het evenement af met een netwerkborrel.

Deze bijeenkomst is voor taalcoaches, NT2-docenten, bibliotheekmedewerkers, tolken, vertalers of mensen die gewoon interesse heeft in dit onderwerp.

Lees hier meer over deze bijeenkomst.