Afbeelding

De Grote Taaldag

Grote Taaldag 2023

De Grote Taaldag (GTD) 2023 is op vrijdag 3 februari. Na twee online edities vindt het nu weer fysiek plaats, op de Drift 21 en 25 in Utrecht. Er zijn dit jaar meer dan 60 lezingen en uiteraard het Taalgala. Ook worden de AVT/Anéla Dissertatieprijs en de LOT populariseringsprijs uitgereikt. Het thema van de Grote Taaldag is 'taal &inclusiviteit', daar wordt speciaal aandacht aan besteed in de keynote-presentatie door Annemiek Hammer en Martine Coene.

Aanmelden

Om deel te nemen aan de GTD, kunt u zich aanmelden via dit inschrijfformulier. Deelname kost 25 euro voor senior AVT/Anéla-leden, 20 euro voor junior AVT/Anéla-leden (promovendi, studenten en werkzoekende taalkundigen) en 50 euro voor niet-leden. Daarbij hoort lunch, koffie, thee en een afsluitende borrel. Aanmelden kan tot en met 26 januari.

Lokale baksels

Inclusiviteit betekent ook leren over elkaars culturen. Daarom wordt u gevraagd om voor deze Grote Taaldag een baksel mee te nemen dat de lokale cultuur representeert. Dit kan een Bossche bol, uit Den Bosch zijn, een roggeverdommeke uit Antwerpen, of een Zeeuwse bolus uit Zeeland. Dit baksel mag zelf gefabriceerd zijn, of gekocht bij een lokale bakker. Neem je iets mee? Stuur dan een e-mail naar gtd@uu.nl waarin je aangeeft wat je meeneemt en wat je nodig hebt aan bordjes of bestek. Stuur tevens uiterlijk 31 januari maximaal 1 A4'tje met daarop de naam van het baksel en een korte beschrijving. Deze zal worden uitgedraaid en gelamineerd. Het lekkerste baksel met de mooiste beschrijving wint een lokale Utrechtse lekkernij. 

Tussentijdse vragen kunt u stellen middels een e-mail naar gtd@uu.nl.