Afbeelding

Woordenboek

Het populairste taalgebruik van 2021

Taal is in beweging, verandert doorlopend. Ook in 2021 ontstonden er nieuwe woorden, woorden die gebruikt worden in de kranten, op het journaal en in het politieke debat. Maar er was meer, taal groeide ook straat, op social media, op scholen, op de werkvloer… Marc de Coster maakte een jaaroverzicht van 2021: de top 100 meeste gezochte woorden uit het “Woordenboek van Populair Taalgebruik”. 

Populairste woorden

Slang, scheldwoorden, bijnamen, informeel en plat taalgebruik en al die andere woorden die de standaardwoordenboeken vaak niet halen, maar veel gebruikt worden zijn terug te vinden op de lijst.

De 5 populairste woorden:
1.    kaolo
2.    jinxen
3.    lawa
4.    fluffer
5.    barkie

30 jaar verzamelen

Het boek met de top 100 populairste woorden en uitdrukkingen en hun betekenis is dit jaar gratis te downloaden op Ensie. Het volledige woordenboek is het resultaat van ruim 30 jaar verzamelen van clichés, eufemismen, scheldwoorden, informeel en plat taalgebruik, bijnamen, spotnamen, groepstaal, Bargoens, uitroepen, modieus taalgebruik en catchphrases. Naast een omschrijving worden vaak een herkomstverklaring, synoniemen en talrijke vindplaatsen weergegeven.