Afbeelding

Twee mensen bekijken onderzoeksresultaten

Foto: fauxels via Pexels

Hoe staat het met taalvaardigheid onder jongvolwassenen? Doe mee aan het onderzoek!

Het Max Planck Instituut zoekt deelnemers voor het Individual Differences In Language project (kortweg IndividuLa). In het grootschalige onderzoek worden verschillen in taal- en cognitieve vaardigheden onder jongvolwassenen in kaart gebracht. Ook wordt er gekeken naar de samenhang met de genen en de werking van de hersenen. En jij kan meedoen met dit (deels online) onderzoek!

Taal- en denkvermogen

In een serie van recent ontwikkelde tests worden verschillende aspecten van het taal- en denkvermogen gemeten. Je doet mee aan vier online onderzoekssessies van ongeveer 1 uur, bestaande uit een vragenlijst en een aantal luister-, spreek- en reactietijdtaken. Hiervoor kies je zelf een moment tussen 6:00 uur ’s ochtends en 22:00 uur ’s avonds, wanneer het jou het beste uitkomt. Zolang je de vier sessies maar afrondt binnen twee weken. Ook stuur je gratis een buisje speeksel op, nadat je een verzamelkit thuis hebt ontvangen. 

Jongvolwassenen

Voor het onderzoek zijn 1000 jongvolwassenen nodig in de leeftijd van 18 tot en met 30 jaar. Tweehonderd van deze deelnemers zullen de tests maken op het Max Planck Instituut, de rest doet dit geheel online. Het enige wat je nodig hebt is een beeldscherm, microfoon, toetsenbord en muis. Alles wat elke thuiswerker ondertussen al heeft! 

De online-deelnemers mogen ook meedoen aan een vervolgonderzoek met een MRI. Tijdens de scan zul je taken doen die lijken op de taken van het IndividuLa onderzoek en het vindt plaats op de campus van de Radboud Universiteit. Voor beide onderzoeken krijg je een vergoeding: 40 euro voor het online onderzoek en 30 voor de MRI (plus een eventuele reiskostenvergoeding). 

Meedoen?

Lijkt het je wat om bij te dragen aan dit onderzoek? Meer informatie is via deze link te vinden.