Je baankans vergroten? Een goed cv maken helpt!

16-03-2020

Het gaat beter dan ooit met de werkgelegenheid. Begin 2020 zat slechts 3% van de beroepsbevolking thuis – het laagste werkloosheidsniveau sinds 2001. Je zou dan verwachten dat het vinden van een nieuwe baan momenteel een eitje is, maar ook nu blijft het belangrijk om tijdens het sollicitatieproces goed op te vallen.

Solliciteren per email

De email (want wie verstuurt er tegenwoordig nog een sollicitatie per post?) is je eerste kennismaking met je potentiële nieuwe werkgever. Zorg dus dat deze eerste indruk positief is! Een correcte aanhef, gevolgd door een helder geformuleerd bericht, zorgt ervoor dat de ontvanger van jouw sollicitatie benieuwd wordt naar de afzender.

Overtuig met je cv

Als je cv geopend wordt, dan ben je automatisch al in ronde twee van de voorselectie beland. Een werkgever scant je cv in ongeveer 10 tot maximaal 15 seconden. Een professioneel ogend cv maken is daarom bijzonder belangrijk. Je overtuigt een potentiële nieuwe werkgever, door je kwaliteiten, prestaties en positieve eigenschappen duidelijk naar voren te laten komen.

Een duidelijke indeling van je cv helpt hierbij. Eerst komen je persoonlijke gegevens en vervolgens een persoonlijk profiel. Daarna volgen je werkervaring, opleidingen en vaardigheden. Indien gewenst kun je ook je talen, hobby’s en referenties vermelden, maar met name die laatste twee onderdelen zijn niet verplicht. Vind je het lastig om vanaf nul te beginnen? Wellicht kan een cv template je dan op weg helpen. Vergeet niet om deze naar je eigen hand te zetten!

Bonuspunten tijdens je sollicitatiegesprek

Indien je sollicitatie-email en duidelijke cv er samen voor hebben gezorgd dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek, dan pluk je tijdens dat sollicitatiegesprek nog eens de vruchten van je goede cv. Veel recruiters printen het cv van de sollicitant namelijk uit voor het sollicitatiegesprek. Tijdens dat gesprek worden je kwaliteiten dus nog even extra bevestigd, door het heldere cv dat op tafel ligt. Alvast succes met je nieuwe baan!

Je baankans vergroten? Een goed cv maken helpt!