Afbeelding

pile-of-books-159866.jpg

Je communicatiekennis bijspijkeren? Doe dat met deze 5 boeken

Ook al werk je nog thuis en heb je nog genoeg te doen, het sociale leven ligt toch stil. Dat betekent dat dit de perfecte tijd is om wat bij te leren! Vorige week deelden we al interessante cursussen. Nu zetten we boeken om je communicatiekennis bij te spijkeren op een rij.

1. Talk Like TED - Carmine Gallo

Je hoeft niet per se zelf een hele TED-talk te doen om iets van dit boek op te steken. Het gaat om het je angst overwinnen om in het openbaar te spreken, hoe je je team motiveert en hoe je een presentatie dynamischer kan maken. Hoe dan ook in elk werkveld nuttig!

2. LinkedIn voor bedrijven - Corinne Keijzer

Vooral in de communicatiesector zijn veel mensen op LinkedIn te vinden. Het is een handige plek om bijdrages te delen, interessante pagina’s te volgen en een netwerk op te bouwen. Ook Tekstblad heeft sinds kort een LinkedIn-pagina! Volgens LinkedIn- expert Corinne Keijzer kan geen bedrijf meer zonder en ze geeft je in dit boek alle ins en outs. 

3. Pitch Anything - Oren Klaff

Ideeën pitchen in een vergadering, een plan presenteren of zelfs een elevator pitch houden: het kan voorkomen in je carrière. De beste manier om het te leren, is door het vaak te doen. Maar een steuntje in de rug is altijd meegenomen. In dit boek leer je een methode voor presenteren, overtuigen en een deal sluiten!

4. Storylistening - Annet Scheringa en Simone Beemster

Hoe krijg je op het werk de beweging erin? Verleiden, verontrustende cijfers presenteren, veranderplannen rondmailen: het werkt niet. Luisteren naar onderstroomverhalen, storylistening, helpt daarentegen wel. Aan de hand van acht verhalen van Nederlandse organisaties illustreert het boek hoe zij succesvolle nieuwe visies realiseerden, de buitenwereld binnenhaalden of anders gingen werken dankzij onderstroomverhalen.

5. Ja-maar - Omdenken in communicatie - Berthold Gunster

Als je even zin hebt in iets korts: Omdenken in de communicatie is minder dan 70 pagina’s. Dit prikkelende boekje laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in allerlei situaties: op het werk, binnen de familie, met kinderen en in liefdesrelaties. Op meerdere vlakken nuttig dus!