Afbeelding

Persoon typt op laptop met een kop koffie op het bureau

Foto: Pexels

Microsoft zoekt nieuw standaardlettertype en vraagt feedback

Als je Microsoft Word gebruikt – en niet een van de gratis varianten – dan ken je het lettertype Calibri ongetwijfeld. Sinds 2007 is dit het lettertype waar Word je bestand mee opent. Nu nog wel, maar binnenkort kiest Microsoft voor een nieuw lettertype waar jij jouw bestanden mee vol gaat typen. Gelukkig vraag het techbedrijf om feedback van de gebruikers!

Vijf opties

Voor de overstap heeft Microsoft vijf opties ontworpen die gratis te downloaden zijn. In ruil daarvoor vraagt het bedrijf alleen jouw oordeel en wordt het op prijs gesteld als je de ervaring deelt op sociale media. De feedback neemt het bedrijf mee, zo staat te lezen op de website. “Het standaardlettertype is vaak de eerste indruk die we maken; het is de visuele identiteit die we met anderen delen via onze cv’s, documenten, of e-mails. En net als de mensen over de hele wereld die groeien, moeten wij dat ook doen.” 

De keuze

De nieuwe lettertypen Tenorite, Bierstadt, Skeena, Seaford en Grandview zullen wereldwijd beschikbaar zijn in 2022. Dit is meteen het moment dat Calibri geen standaardstatus meer zal hebben in Word. Welk lettertype de rol overneemt, hangt af van de feedback, maar alle lettertypes zijn net als Calibri schreefloos. Ze hebben dus geen streepje aan het uiteinde van elke letter, zoals het vorige standaardlettertype Times New Roman wel had.

Wat is dan het verschil tussen deze vijf lettertypes? Het is subtiel, maar toch. Als je ze naast elkaar houdt, is het zeker te zien. Via de website van Microsoft kan je de lettertypes downloaden en ze uitproberen.