Afbeelding

Tekstnetfestival

Tekstnetfestival 2024 heeft ZIN! als thema

Workshops over de mogelijkheden van AI, het online verleiden van lezers, inclusief communiceren, guerillamarketing en scenarioschrijven: deelnemers van het Tekstnetfestival op 12 september hebben heel wat te kiezen. Ze volgen drie workshops naar keuze, ontmoeten elkaar bij de lunch en de borrel en krijgen tot slot een optreden van Katinka Polderman. Het tweejaarlijkse workshopcongres van Tekstnet, de beroepsvereniging van tekstschrijvers, heeft dit keer ZIN! Als thema. Op de Landgoederij in Bunnik ontdekken tekstprofessionals uit Nederland en Vlaanderen hoe ze zin houden in hun vak, hoe ze hun werk zin geven en hoe ze zorgen dat klanten zin in ze krijgen.

Het Tekstnetfestival is bedoeld voor alle tekstprofessionals, zowel leden als niet-leden van Tekstnet. In het online festivalmagazine vinden ze alle informatie en kunnen ze direct tickets kopen. 

Zinnenprikkelend schrijven

Het Tekstnetfestival is elke twee jaar een uitgelezen kans voor tekstschrijvers, communicatiespecialisten en schrijftrainers om hun kennis te verdiepen en hun netwerk uit te breiden. Deelnemers kiezen drie workshops uit een aanbod van negen. Drie daarvan verbeteren het vakmanschap, zoals de workshop van Merel Roze over online schrijven. Drie andere scherpen het ondernemerschap aan, zoals de sessie van bestsellerschrijver Wim van der Mark over effectieve offertes. De drie laatste zijn ter inspiratie, zoals de workshop zinnenprikkelend schrijven door de Vlaamse seksuologe Kaat Bollen. 

De Landgoederij en Katinka Polderman

Het Tekstnetfestival heeft als decor een bijzondere buitenplaats in Bunnik, grenzend aan de Kromme Rijn. Deelnemers volgen workshops in de twee markante gebouwen op het terrein: de Landgoederij en Kasteel Cammingha. De terrassen en tuinen daartussen vormen het festivalterrein: een ideale plek om tussen workshops tot rust te komen en collega’s te ontmoeten. De afsluiting is in handen van Katinka Polderman, die zichzelf tot de Beslisbomenmaker des Vaderlands heeft uitgeroepen en de deelnemers graag door haar beslisbomenbos leidt. 

Festivalmagazine en kaartverkoop
De tickets voor het Tekstnetfestival kosten € 185 voor leden en € 225 voor niet-leden. Als niet-leden hun kaartje direct combineren met een lidmaatschap, krijgen ze daar 50% korting op. De tickets zijn inclusief drie workshops, een uitgebreide lunch, onbeperkt koffie, thee en water, een optreden van Katinka Polderman en een middagborrel met hapjes. Deelnemers die ook graag blijven eten, kunnen voor € 50 een ticket kopen voor een driegangendiner met drankjes. Alle informatie over de locatie, het programma, de workshops en de kaartverkoop is te lezen In het online festivalmagazine.

Over Tekstnet
Tekstnet is de beroepsvereniging voor tekstprofessionals in Nederland en Vlaanderen. De almaar groeiende vereniging is opgericht in 1990 en heeft zo’n 400 leden. Het doel van Tekstnet is de leden te helpen een nog betere tekstondernemer te worden met workshops en webinars, het delen van kennis, ervaring en opdrachten, en de lol van onderling contact. Daarnaast komt Tekstnet op voor de belangen van tekstschrijvers. Tekstnet is er voor zelfstandige tekstschrijvers en tekstschrijvers in loondienst.