Afbeelding

tekstschrijver_leuk.jpg

Wat is er leuk aan het beroep van tekstschrijver?

leuk aan beroep tekstschrijverHet beroep van tekstschrijver is steeds meer in trek. Juist door de komst van online informatie en door het belang van SEO komt er steeds meer vraag naar mensen die goed kunnen schrijven. Waarom zou je graag als tekstschrijver aan de slag gaan? Dit zijn 5 aspecten die het beroep van tekstschrijver wellicht interessant maken om te overwegen.

1. Afwisselend werk

Als tekstschrijver is je werk heel afwisselend. De ene keer schrijf je misschien een grappige blogtekst, terwijl je de volgende keer werkt aan een nieuwsbrief en dan weer een serieus jaarverslag moet schrijven. Misschien heb je je wel toegelegd op een van die drie soorten teksten, maar dan nog is het vaak afwisselend werk. Geen opdracht is hetzelfde en elke tekst vraagt om een andere insteek.

2. Creatief bezig zijn

Dat brengt ons direct bij het volgende punt. Als tekstschrijver wordt de nodige creativiteit van je verwacht. Vaak krijg je bepaalde informatie aangeleverd of krijg je een beetje sturing en moet je daar vervolgens zelf mee aan de slag gaan. Aan jou de taak om er een interessante, pakkende en originele tekst van te maken. Daar word je hoe dan ook creatief van.

3. Kennis opdoen

Door over verschillende onderwerpen te schrijven en research te doen, doe je ook zelf de nodige kennis op. Misschien schrijf je over een onderwerp waar je nog niet zoveel van afwist of achterhaal je juist nog meer gedetailleerde informatie over een onderwerp waar je al kennis over had. Daarnaast doe je door te schrijven veel taalkennis op. Niet alleen word je behendiger in d/t-fouten voorkomen, maar leer je er ook nieuwe uitdrukkingen en woorden bij en leer je jouw eigen schrijfstijl beter kennen.

4. Waardevolle bijdrage

Jouw functie als tekstschrijver is heel waardevol. Je vertaalt de ideeën van andere mensen naar een tekst en dat is van groot belang om die ideeën succesvol te laten zijn. Iets komt immers pas goed over als het goed verwoord is en niet in kromme zinnen en met spelfouten op papier staat. Als tekstschrijver ben je dus een belangrijke schakel in de overdracht van informatie van bedrijf, instantie of overheid naar de doelgroep.

5. Nieuwe mensen leren kennen

Als tekstschrijver kom je in aanraking met verschillende opdrachtgevers, maar ook met diverse doelgroepen. Je zult voor en over verschillende mensen of instanties moeten schrijven. Niet alleen kan het erg leuk zijn om nieuwe mensen te leren kennen, maar het is ook altijd goed om te leren om je in andere mensen te verplaatsen. Als tekstschrijver heb je al met al dus heel wat empathisch vermogen nodig.