Zo houd je bloggen leuk voor jezelf!

12-05-2017

zo houd je bloggen leuk voor jezelfEen blog starten is hartstikke leuk. Je hebt je eigen plekje waar je kunt schrijven over alles wat je wilt en hebt de smaak te pakken. Maar wellicht merk je na een tijdje dat bloggen ook hard werken is. Misschien wordt je inspiratie ook iets minder of worstel je met een chronisch tijdgebrek. Hoe houd je bloggen dan leuk voor jezelf? In dit artikel vind je 5 tips.

1. Stel je eigen doelen op

Sommige bloggers schrijven zich een slag in de rondte en weten door hun tijdsinvestering misschien in een mum van tijd talloze bezoekers te behalen. Maar waarom zou je jezelf met die bloggers vergelijken? Het is belangrijk om je eigen doelen op te stellen. Wat wil jij bereiken met je blog? Wil je zoveel mogelijk geld verdienen en bezoekers trekken of wil je bijvoorbeeld mensen inspireren met je teksten? Ga na wat jouw belangrijkste doel is en wat voor jou haalbaar is en richt je daarop.

2. Kwaliteit gaat boven kwantiteit

Het kan verleidelijk zijn om te denken dat je bijvoorbeeld vier keer per week of zelfs elke dag een artikel moet plaatsen. Maar is dat wel wat je wilt? Kwaliteit boven kwantiteit is in dat geval een belangrijk uitgangspunt. Je kunt bijvoorbeeld beter één heel goed artikel per week schrijven dan dat je zeven keer per week schrijft om het schrijven. Daarmee houd je voor je volgers de kwaliteit van je artikelen hoog, maar houd je het bloggen ook voor jezelf leuk om te doen.

3. Gebruik een goede planning

Ook als bloggen je grootste hobby is, heb je waarschijnlijk niet elke dag zin om een artikel te schrijven. Je hebt wellicht ook niet elke dag de inspiratie om dat ene geweldige artikel uit je mouw te schudden. Juist daarom kan een goede planning een uitkomst zijn. Als je van tevoren artikelen inplant, hoef je niet per se elke dag of om de dag te bloggen en kun je met een gerust hart regelmatig een blogpauze nemen. Zo houd je het bloggen leuk.

4. Zoek contact met medebloggers

De blogwereld is waarschijnlijk niet iets waar iedereen in je omgeving bekend mee is. Vind je het toch fijn om op z’n tijd met iemand over je blog te kunnen praten? Zoek dan eens via social media of e-mail contact met andere bloggers. Of laat een reactie achter bij anderen als je je in een artikel herkent. Juist het uitwisselen van ervaringen met andere bloggers kan je blogplezier in stand houden. Ook kan brainstormen met anderen je soms een flinke inspiratieboost geven.

5. Wees uniek

Met het grote aantal blogs dat er bestaat, is het misschien verleidelijk om eens een idee van iemand anders over te nemen. Natuurlijk kun je door iemand anders geïnspireerd raken, maar probeer altijd je eigen draai aan een artikel te geven. Niet alleen omdat je je dan niet druk hoeft te maken over copyright, maar vooral omdat je het bloggen op die manier voor jezelf leuk houdt. Schrijf over onderwerpen die jou interesseren in een stijl die jij prettig vindt. Je zult merken dat dat je het meeste blogplezier geeft.

Tags: