Tooltip - 19 april 2012
Het project OpenTaal maakt Nederlandstalige taalhulpbestanden om te kunnen gebruiken in open source-projecten. Er wordt gewerkt aan schrijftaal in de vorm van spellingcontrole, woordafbreking, synoniemenlijsten en grammaticacontrole. OpenTaal is opgericht om de samenwerking tussen Nederlandstalige open source-projecten op dit gebied vorm te geven. De spellingwoordenlijst van OpenTaal heeft inmiddels het Keurmerk Spelling gekregen.
Tooltip - 19 april 2012
Op synoniemen.net kun je duizenden synoniemen vinden. Dit webwoordenboek bevat 35.284 verschillende woorden; dat zijn 13.183 trefwoorden, die elk gemiddeld 2,03 betekenissen hebben en voor elke betekenis gemiddeld 3,64 synoniemen. Gebruik bij het zoeken het enkelvoud of de onvervoegde vorm en bij werkwoorden het hele werkwoord. Ook is er een antoniemenlijst met 4.179 antoniemenparen.
Nieuws - 4 maart 2012
Handleidingen en documentatie schrijven gaat goed in een Wiki. Metaforen vasthouden is effectief in politieke speeches. Handig!
Tooltip - 8 januari 2012
Bijna de helft van de Nederlanders snapt de bijsluiter bij medicijnen niet. Veel lastige woorden kunnen in een bijsluiter vervangen worden door een eenvoudiger synoniem. Het Bijsluiterwoordenboek geeft voor een flink aantal 'moeilijke' woorden in bijsluiters uitleg of een synoniem.
Tooltip - 19 december 2011
Glosbe bevat voor bijna alle talen die er zijn vrij toegankelijke, online woordenboeken en een vertaalgeheugen van maar liefst 1.013.284.995 zinnen. Vanuit het Nederlands naar alle bekende talen, maar bijvoorbeeld ook naar het Urdu, Yoruba, Marathi .....
Tooltip - 18 december 2011
Eurovoc is een veeltalige, multidisciplinaire thesaurus van de activiteiten van de EU, met name die van het Europees Parlement. Er staan begrippen in in 22 talen van de Europese Unie en Kroatische en Servische begrippen. Eurovoc wordt beheerd door het Publicatiebureau -de uitgeverij voor publicaties van alle instellingen van de EU-  gebruikmakend van ontologische klassen en semantische webtechnologie, conform de W3C-standaarden.
Tooltip - 13 december 2011
Het beeldwoordenboek van Merriam-Webster  toont meer dan 6000 beelden van circa 20.000 begrippen en woorden. Deze zijn gegroepeerd binnen 15 thema's. De site heeft een goede zoekfunctie.
Tooltip - 7 december 2011
Er gaan nog steeds papieren brieven de wereld over. Waar moet een adres op een envelop aan voldoen in andere landen? Is het adres dat je hebt compleet? Bitboost geeft van veel landen in de wereld het format aan waar een adressering aan moet voldoen. 'International Mailing Address Formats and Other International Mailing Information'. Een handig en bruibaar overzicht.