Niet in de Prullenbak

Wanneer je een bestand met de deleteknop of via de rechtermuisknop verwijdert, is deze nog niet definitief van je pc verdwenen; het zit nog in de Prullenbak. Deze kan op een gegeven moment aardig vollopen maar het heeft het voordeel dat je je bestanden er ook altijd weer uit kunt vissen als je ze per ongeluk hebt verwijderd.
Wanneer je de Shitftoets ingedrukt houdt wanneer je een bestand verwijdert, wordt de Prullenbak overgeslagen; het bestand is dan definitief van je computer verdwenen. Dit kun je ook standaard instellen: klik met de rechtermuisknop op het icoon van de Prullenbak op het Bureaublad. Kies Eigenschappen > tabblad ‘Algemeen’. Plaats een vinkje bij ‘Bestanden niet naar de Prullenbak verplaatsen wanneer deze worden verwijderd, maar direct wissen’ > OK.

Tags: