De beste tekst in de preventieve gezondheidszorg

01-11-2012

De Nationale Schrijfwedstrijd richt zich dit jaar op de beste tekst in de preventieve gezondheidszorg. De inzender wiens/wier tekst het publiek op de meest overtuigende manier aanspoort tot gezond gedrag en tot het voorkomen van ziekten, wint de prestigieuze Gouden Veer. 
Het aantal goedbedoelde adviezen aan mensen om hun gezondheid te beschermen en ziekten buiten de deur te houden is enorm. Teksten met zulke adviezen worden verspreid via de media, in de vorm van brochures in de wachtkamer van de dokter, bij apotheken en drogisterijen, en op internet. Hoe effectief die teksten zijn, hangt mede af van de vraag of de mensen voor wie de informatie bedoeld is de tekst ook goed begrijpen.

De jury roept iedereen op die teksten schrijft in de preventieve gezondheidszorg om zijn of haar meest geslaagde tekst in te sturen. Schrijvende professionals, medewerkers van gezondheidsinstellingen, professionele tekstschrijvers: insturen kan tot uiterlijk 9 november 2012.
Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 13 december 2012 wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Nationale Schrijfwedstrijd, voorheen de jaarlijkse schrijfwedstrijd voor ambtenaren, wordt mede door Tekstblad georganiseerd in samenwerking met NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en ZonMw.