Afbeelding

tekstblad_online.png

Eerste online magazine van Tekstblad is uit!

Het eerste online magazine van Tekstblad is uit! Dit eerste nummer is geheel gratis, dus een mooie kans om Tekstblad uit te proberen of dit nummer te delen met collega’s. Dit jaar zijn twee van de zes nummers van Tekstblad digitaal. In dit nummer:

Coronatoespraken van de speechschrijver van Mark Rutte

Jan Walravens, sinds 2008 speechschrijver van de minister-president. Hij is in dienst van de Rijksvoorlichtingsdienst van het ministerie van Algemene Zaken (AZ). Tekstblad sprak hem eind april.

Papierleren of schermleren?

Sinds corona in vele landen lockdowns veroorzaakte, is onlineonderwijs geëxplodeerd. Instellingen gooiden alle educatieve bedenkingen overboord en gingen volledig online. Educatieve uitgeverijen sprongen hier handig op in door (tijdelijk) gratis onlinelesmaterialen te verlenen. Een slimme geste, maar leren we van het scherm net zo goed, of misschien wel beter, dan van papier?

Hoe geef je schrijftrainingen op afstand?

De corona-uitbraak is ook een doorbraak gebleken: veel schrijftrainers en docenten zijn gaan experimenteren met programma’s op afstand, toen live trainingen en colleges werden geschrapt. Allerlei apps zoals Zoom en Teams en nieuwe werkvormen werden verkend. In dit artikel delen tien collega’s hun ervaringen.

Boeken

Of zoek je nog nieuwe boeken om je in te verdiepen deze zomer? De redactie van Tekstblad maakte een selectie

Het hele nummer gratis lezen

Online nummer van Tekstblad