Afbeelding

Geen afbeelding beschikbaar

Elon Musk voorspelt dat taal in 5 jaar overbodig is: “Alleen nog uit sentiment praten”

Elon Musk zegt dat spreken binnen vijf jaar overbodig zal worden door de technologie die hij aan het ontwikkelen is. “We praten dan alleen nog met elkaar om sentimentele redenen,” zegt de oprichter van Tesla in de podcast The Joe Rogan Experience. De discussie ging over Musks neurotechbedrijf Neuralink.

Niet meer praten

Musk hoopt dat zijn bedrijf volgend jaar in staat is om een chip in te brengen in het menselijk brein. De chip zou overal in het brein worden gebruikt, bijvoorbeeld om blindheid te genezen. In eerste instantie zou de technologie worden ingezet om te helpen bij letsel en afwijkingen, maar Musk ziet mogelijkheden.

Download een programma

“Je hoeft niet meer te praten,” zei Musk in de podcast. “We zouden dat alleen nog doen uit sentimentele overwegingen.” De excentrieke topman van Tesla gaat nog een stap verder. “Je wil in een andere taal praten? Geen probleem, je downloadt gewoon het programma.” Wat er precies met taal gebeurt kan hij niet voorspellen, maar hij vergelijkt het toekomstbeeld met de film The Matrix. In de film uit 1999 is de wereld bedrog, een gedetailleerde leugen voortgebracht door oppermachtige machines met kunstmatige intelligentie die ons leven beheersen.

Op de vraag wanneer het zo ver is, antwoordt Musk dat het binnen vijf tot tien jaar moet lukken. Afhankelijk van de ontwikkelingen zegt hij erbij. Voorlopig mogen we nog zelf praten dus!