Afbeelding

Tekst op laptopscherm: Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker (en efficiënter)

Pexels

Handige online tools voor je werk en je werkplek

Velen van ons werken (nog steeds) vooral vanuit huis. Hoe kun je dat voor jezelf een beetje leuk (en efficiënt) maken? Met enkele online tools kom je een heel eind. We verzamelden een aantal handige tooltips voor je. Veel plezier en succes!

Door Tefke van Dijk

Mis jij kantoorgeluiden?

Sommige mensen hebben moeite met werken in een lawaaierige omgeving, anderen hebben het tegenovergestelde. Als jij je beter kunt concentreren in omgevingslawaai, kan het verrassend lastig zijn om vanuit een stille thuisomgeving te werken. Met deze interactieve geluidsgenerator kun je als thuiswerker een ideale werksfeer creëren! Van het tikkende geluid van toetsenborden tot kopieerapparaten en bellende collega’s.

Naar Calm Office | Interactive Background Noise Generator

Ben je jouw uitzicht zat?

Kijk dan eens naar buiten door het raam van een ander! Window Swap is een website die je een blik gunt door het raam van iemand anders van over de hele wereld. Je weet nooit welk uitzicht je te zien krijgt. Je begint bijvoorbeeld in Florida, komt met een druk op de knop in Praag, gaat dan naar een achtertuin in Frankrijk of ziet opeens olifanten in Zuid-Afrika. Verruim je blik op de wereld in een verloren moment!

Naar WindowSwap

Daag je hersenen uit tijdens een korte pauze

Ieder zijn talent. De een is goed in aardrijkskunde, de ander heeft een natuurlijke liefde voor woorden en weer iemand anders vindt vooral plezier in muziek. Tijdens een korte pauze kun je jouw hersens kraken met deze dagelijkse uitdaging:

Woordle | Dagelijks woordspelletje (soort Lingo)

Meer doen met een PDF?

Soms wil je een pdf samenvoegen, splitsen, comprimeren, converteren, draaien of watermerken. Elke tool die je nodig hebt om pdf's te bewerken staat op de website iLovePDF. Allemaal gratis en makkelijk te gebruiken in een paar muisklikken.

Naar iLovePDF

Afbeeldingen bewerken: van vrijstaand beeld tot gifje

Heb je ergens een vrijstaande afbeelding van nodig, zonder achtergrond? Op de site removebg verwijder je achtergronden 100% automatisch in 5 seconden met één klik. Het maakt niet uit of je een achtergrond transparant of wit wilt maken. Maak je liever een bewegend gifje? Dat kan heel eenvoudig op de website makeagif.

Naar remove bg      Naar make a gif

Woorden in cijfers

Houd je van statistieken, ook als het om teksten gaat? Dan word jij helemaal blij van de website Count Wordsworth. Dit is een online tool om woorden te tellen, maar gaat daarbij verder dan de functionaliteit in Word. Zo krijg je op de site ook een overzicht van het gemiddeld aantal woorden per zin, het aantal samengestelde zinnen in je tekst en de hoeveelheid vragen. Handige inzichten als je jouw schrijftechniek wil verbeteren.

Naar Count Wordsworth

Foutloos (en beter) schrijven

Dat kan met de tekst-checker languagetool. Kopieer en plak je tekst in het vak op deze site en je ziet direct waar eventuele (spel)fouten staan. Als je een gratis account aanmaakt, krijg je bovendien een score op je tekst (100 is perfect). Ook krijg je dan niet alleen spelfouten te zien maar ook grammaticale verbetersuggesties (puntjes op de i). Aanrader!

Naar languagetool

Wat is er gewijzigd in een bestand?

Als iemand wijzigingen heeft aangebracht in een document, weet je soms niet precies wat er is aangepast. Het is dan lastig zoeken naar de exacte veranderingen. De site Diffchecker laat je in één oogopslag zien wat de wijzigingen zijn vergeleken met het originele document. Dit kan met tekstbestanden, maar ook met afbeeldingen, pdf’s en Excel-bestanden. Handig!

Naar Diffchecker

Accuratere vertaling dan Google Translate?

Dat kan met de Translator van het Duitse DeepL. De vertaalmachine maakt slim gebruik van kunstmatige intelligentie en dit komt de vertalingen ten goede. Het resultaat: minder vaak kromme zinnen en eerder ‘wat er eigenlijk wordt bedoeld’. De site vertaalt teksten, gesprekken, afbeeldingen en bestanden in 29 talen. Of het nu gaat om Brits of Amerikaans Engels, Pools of Spaans. Handig voor snel en betrouwbaar vertalen!

Naar DeepL


Een dag op mijn werkplek

Ben je benieuwd hoe je collega-tekstschrijvers erbij zitten op hun eigen werkplek? In elk nummer van Tekstblad neemt Tefke van Dijk een nieuwe werkplek onder de loep. Mooi om inspiratie op te doen voor je eigen thuiskantoor!

Geen nummer meer missen? Neem dan een abonnement op Tekstblad!

Ja, graag      Geef cadeau

Tags