Nieuws - 17 oktober 2022
Hoe kun je thuiswerken voor jezelf een beetje leuk (en efficiënt) maken? Met enkele online tools kom je een heel eind. We verzamelden een aantal handige tooltips voor je. Veel plezier en succes!
Tooltip - 30 maart 2022
We moeten allemaal wel eens iets inscannen. Meestal is dat een heel gedoe. Tenminste, als je het met een printer of echte scanner doet. Tegenwoordig is er een veel modernere, en makkelijkere manier. Namelijk via een app. T-Mobile heeft de beste scanner-apps uitgetest voor iOS en Android. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje. 
Tooltip - 21 oktober 2021
Een collega moet iets toevoegen aan je Word-document, maar je wil niet dat ze aan jouw alinea's gaan sleutelen. Er is een manier om de bewerkmogelijkheden te beperken.
Tooltip - 8 oktober 2021
Op zoek naar een fijn schrijfprogramma? Misschien is Scrivener wat voor jou.
Tooltip - 21 september 2021
Wil je makkelijk een logo maken voor je bedrijf? Met Mark Maker lukt het!
Tooltip - 7 september 2021
Wil je research doen naar bepaalde onderwerpen of personen? Dan zijn deze krantenarchieven handig om bij de hand te houden.
Tooltip - 26 augustus 2021
Als je met meerdere mensen op een computer werkt, of als je niet wilt dat iemand op jouw computer gaat werken als je even van je plek bent, kun je je account vergrendelen. Dit gaat op een pc snel en gemakkelijk via de sneltoets Windows-L. Deze toets tovert het aanmeldscherm tevoorschijn. Niemand kan dan in jouw account gaan rondneuzen of werken.
Tooltip - 29 juli 2021
Hoewel we veel tijd achter het beeldscherm doorbrengen, wordt er ook nog volop geprint, zeker door tekstschrijvers met correctie- en redactiewerk. Schrijf of ontwerp je bijvoorbeeld patronen of muziekstukken, dan is specifiek daarvoor ontworpen papier heel handig.
Tooltip - 19 juli 2021
Tekst van een screenshot naar een document krijgen: zo do je het!
Tooltip - 6 juli 2021
Geregeld is het handig om een handtekening in te kunnen voeren in Microsoft Word. Hoe doe je dat?
Tooltip - 24 juni 2021
Het Nederlands Debat Instituut, opgericht in 1998, wil de ontwikkeling van de debatcultuur in Nederland verbeteren. ‘Het debat draagt bij aan een kritische denkhouding, goed burgerschap en gedegen besluitvorming. Ieder standpunt verdient het om met interesse aangehoord en scherp getoetst te worden.
Tooltip - 10 juni 2021
Waarom is vaak onduidelijk, maar soms is je toetsenbordindeling opeens gewijzigd en typ je vreemde tekens op plaatsen waar je ze niet wilt hebben. Open het startmenu >> Instellingen >> Tijd en taal >> Regio en taal. Zorg dat er bij ‘Windows-weergavetaal’ maar één taal (bijvoorbeeld Nederlands) wordt genoemd. Als er meer talen in de lijst staan, kun je die verwijderen.