Tooltip - 29 juli 2021
Hoewel we veel tijd achter het beeldscherm doorbrengen, wordt er ook nog volop geprint, zeker door tekstschrijvers met correctie- en redactiewerk. Schrijf of ontwerp je bijvoorbeeld patronen of muziekstukken, dan is specifiek daarvoor ontworpen papier heel handig.
Tooltip - 19 juli 2021
Tekst van een screenshot naar een document krijgen: zo do je het!
Tooltip - 6 juli 2021
Geregeld is het handig om een handtekening in te kunnen voeren in Microsoft Word. Hoe doe je dat?
Tooltip - 24 juni 2021
Het Nederlands Debat Instituut, opgericht in 1998, wil de ontwikkeling van de debatcultuur in Nederland verbeteren. ‘Het debat draagt bij aan een kritische denkhouding, goed burgerschap en gedegen besluitvorming. Ieder standpunt verdient het om met interesse aangehoord en scherp getoetst te worden.
Tooltip - 10 juni 2021
Waarom is vaak onduidelijk, maar soms is je toetsenbordindeling opeens gewijzigd en typ je vreemde tekens op plaatsen waar je ze niet wilt hebben. Open het startmenu >> Instellingen >> Tijd en taal >> Regio en taal. Zorg dat er bij ‘Windows-weergavetaal’ maar één taal (bijvoorbeeld Nederlands) wordt genoemd. Als er meer talen in de lijst staan, kun je die verwijderen.
Tooltip - 27 mei 2021
Kladblok is van oudsher erg handig als tussenstap om opgemaakte tekst naar platte tekst te converteren: bijvoorbeeld tekst uit een Word-document naar een ander Word-document verplaatsen of naar een website. Met Kladblok ruim je de bestaande opmaak van die tekst op en na plakken neemt de tekst de opmaak van het doelbestand over.
Tooltip - 11 mei 2021
Byteryte heeft een checklist voor het maken van handleidingen. Als de handleiding gereed is en klaar staat voor vermenigvuldiging kun je hiermee een laatste controle uitvoeren. De lijst bestaat uit 50 ja/nee-vragen. Proberen? 
Tooltip - 29 april 2021
Je hoeft niet per se Microsoft Office te gebruiken als je dat niet wilt. Er zijn goede alternatieven, die volledig uitwisselbaar zijn met andere programma’s en die je kunt opslaan in documentformaten waarmee gebruikers van Microsoft Office ook verder kunnen.
Tooltip - 15 april 2021
Op de website van Byteryte vind je een script waarmee je elk willekeurig plaatje in een pdf kunt plaatsen, bijvoorbeeld als je je ingescande handtekening in een brief wilt meesturen. De download op Byteryte is een zogenoemde ‘batch sequence’.
Tooltip - 1 april 2021
Dat je met volle en vetgedrukte lettertypes meer inkt tijdens het printen gebruikt, zal iedereen begrijpen. Maar welke lettertype is nou echt zuinig met inkt? Garamond en Courier blijken volgens een klein onderzoek heel zuinig te zijn en deze twee lettertypes zijn standaard geïnstalleerd op de meeste pc’s.
Tooltip - 18 maart 2021
Het Nederlandse Startpage zegt een privacy-vriendelijk alternatief te bieden voor Google.
Tooltip - 31 maart 2020
Met de tooltips geeft de redactie van Tekstblad tips om je werk nóg beter te doen. Denk aan handige sneltoetsen, slimme websites of nieuwe gadgets die het werkende leven makkelijker maken. Deze keer bespreken we de website Trello.