Afbeelding

cover_nr._4_2015.jpg

Het septembernummer van Tekstblad

Op dinsdag 22 september is nummer 4 van Tekstblad verschenen. Met daarin onder andere:

De nieuwe wereld van de tekstwerker

Rafaël Barnhard en Olga Leever, leden van het jubilerende Tekstnet, beschrijven zes grote verschuivingen in hun vak en proberen in kaart te brengen welke mogelijke toekomst voor de tekstschrijverij is weggelegd. Meer beeld, minder tekst. Nudging, short copy en longreads. Commercialisering en tegelijkertijd meer hang naar authenticiteit. ‘De wereld van de tekstschrijver is al net zo op drift als ijsschotsen door de global warming.’ De auteurs zetten zes verschuivingen op een rij.

De waarde van Tekstnet

Felix van de Laar blikt terug op 25 jaar Tekstnet en kijkt in degemoderniseerde keuken van deze beroepsvereniging. ‘De centrale gedachte is om met z’n allen de kwaliteit van ons werk altijd te verbeteren.

Webcare

Reputatieschade ligt op de loer wanneer bedrijven bij klachten van consumenten via Twitter of Facebook niet of onzorgvuldig reageren. Een onderzoek naar de webcare van een aantal grote Nederlandse organisaties.

Taaltraining

Veel tekstschrijvers bieden training en coaching aan ambtenaren, zzp’ers en andere professionals. Hoe leren zij vaardigheden aan (of juist af)? Nancy van Etten, Jeanine Mies en Renske Postma presenteren hun favoriete oefening.

Voortaan Tekstblad thuis ontvangen? Word dan abonnee! Profiteer nu van de introductieaanbieding: 1 jaar Tekstblad voor slechts € 19,95 (i.p.v. € 52,50), én 1 jaar gratis toegang tot het Van Dale Online Taalhandboek Nederlands en de Van Dale Online Spellinghulp (t.w.v. € 20,-)!