Artikel - 28 oktober 2013
Door Suzy Stals Een curriculum vitae is een tekst die aan specifieke regels moet voldoen om succes te boeken. Maar wil het de personeelsfunctionaris of selecteur overtuigen, dan is meer nodig dan een foutloze tekst. Suzy Stals, ervaringsdeskundige, geeft handige suggesties om de tekst van het cv te optimaliseren.Suzy Stals is praktijkassistent Professionele Communicatie aan de Universiteit Antwerpen.
Tooltip - 19 april 2012
TyperA is een (spel)programma waarmee je je typsnelheid kunt testen en meten. Je selecteert de taal van je keuze en vervolgens krijg je willekeurige woorden of zinnen gepresenteerd die je zo snel mogelijk moet typen. Alle toetsaanslagen van de correct gespelde woorden tellen mee, fout getypte woorden worden volledig genegeerd.
Tooltip - 19 april 2012
Het Veyboard is een toetsenbord dat je aan een PC of een laptop kunt koppelen. Het grote verschil met een traditioneel Qwerty-toetsenbord is dat je alle letters van een lettergreep tegelijkertijd kunt indrukken. De bijhorende software maakt  er de goede lettergreep van. Op een Qwerty-toetsenbord, typ je de letters en leestekens een voor een in. Het Veyboard vervangt het Qwerty-toetsenbord helemaal; alle mogelijkheden van het Qwerty-toetsenbord zitten ook op het Veyboard.
Nieuws - 19 juni 2011
Het Plantin Instituut voor Typografie organiseert ‘Expert classes’ over Typografie en Vormgeving, Type design, Book design en korte modules.Als autonoom instituut biedt het een uniek programma aan waarin theoretische inzichten en historische achtergronden gecombineerd worden met technische kennis en praktische vaardigheden.