Nieuws - 7 september 2021
Voor de derde keer is de shortlist van de Taalboekenprijs bekend gemaakt. De prijs is een initiatief van het Genootschap Onze Taal, het Algemeen-Nederlands Verbond en Trouw. Wat opvalt in deze selectie: taalgeschiedenis is populairder dan boeken over grammatica en spelling. Dit zijn de vijf kanshebbers! 
Nieuws - 20 juli 2021
Ben jij ook dol op bizarre zinsconstructies, gekke typefouten en bizarre taalkundige verschijnselen? Wat is er dan leuker dan over dit alles te lezen in een goed boek over taal? Dit zijn 7 boeken over taal die niet in je boekenkast mogen ontbreken.
Nieuws - 25 januari 2017
“Kun jij dat probleem voor mij tackelen?” of “Als echte teamplayer kun je deze uitdaging vast aan!” Het zijn de clichéwoorden die regelmatig binnen de kantoormuren te horen zullen zijn. Japke-d. Bouma verzamelde deze en nog veel meer van deze zogenaamde jeukwoorden op kantoor in haar boek Uitrollen is het nieuwe doorpakken.
Nieuws - 19 september 2013
In oktober verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact Zo schrijf je een kinderboek. Hierin loodst kinderboekenauteur Mireille Geus u in 20 stappen door het schrijfproces: welke essentiële vragen moet je jezelf stellen, hoe ontwikkel je een plot, hoe wordt een personage geloofwaardig etcetera. Het boek bevat veel schrijfoefeningen en voorbeelden uit de jeugdliteratuur. Schrijven Online verloot nu 15 exemplaren van dit boek onder abonnees en nieuwe abonnees.
Tooltip - 31 juli 2009
Je kunt eenvoudig ISBN-10 nummers naar ISBN-13 nummers omzetten met een converter op de website van ISBN international. Selecteer de optie Nederlands om de converter voor Nederlandstalige boeken te gebruiken. Bij het Centraal Boekhuis vind je -in een Pdf- alles over ISBN-13; voor Dummies… 
Tooltip - 31 januari 2009
Nederlandstalige, tweedehands boeken kopen gaat heel goed via Bol.com. Met MegaBookSearch kun je wereldwijd naar nieuwe én tweedehands boeken zoeken, in meerdere boekwinkels tegelijk. De resultaten verschijnen na enkele seconden op je beeldscherm.