Zo kun je succesvol twitteren!

28-03-2017

Twitter succesvol twitteren tipsTwitter is absoluut nog niet dood en je kunt er als tekstschrijver, blogger of bedrijf zeker succes mee behalen. Een bereik van duizenden volgers op Twitter kan bijvoorbeeld nieuwe bezoekers of klanten opleveren. Succesvol twitteren is alleen niet eenvoudig, zeker niet met de 500 miljoen andere tweets die per dag worden verstuurd. Wij helpen je met deze 7 tips alvast op weg naar een succesvolle Twitter-account.

1. Plaats consistent tweets

Het ligt misschien voor de hand, maar voor succesvol twitteren is het van belang om regelmatig nieuwe tweets te plaatsen. Doe dit bij voorkeur op de tijdstippen waarop jouw Twitter-volgers het meest actief zijn. Dit kun je achterhalen met behulp van bijvoorbeeld Twitter Analytics. Plaats overigens liever niet al je Tweets in een uur tijd, maar verdeel ze liever over de dag.

2. Maak effectief gebruik van hashtags

Wie aan Twitter denkt, denkt aan hashtags. Dit zijn woorden of woordgroepen met # ervoor, waarmee je van een term in je Tweet een zoekwoord maakt. Een welbekend voorbeeld is #durftevragen, waarmee mensen prangende vragen stellen. Gebruik alleen niet te veel hashtags in één tweet en kies bij voorkeur voor korte hashtags. Deze zijn namelijk gemakkelijker te lezen.

3. Gebruik een afbeelding in je tweet.

Onderzoek laat zien dat afbeeldingen ervoor zorgen dat je tweets meer aandacht trekken van volgers. Tweets met afbeeldingen leiden bijvoorbeeld tot 150% meer tweets en volgers klikken ook 18% vaker op een link als er een afbeelding in een tweet staat. Ook gifjes (bewegende afbeeldingen, vaak met een Engelse tekst erbij) zijn populair.

4. Gebruik verkorte links

Het blijkt uit een infographic van Hubspot dat de meeste interactie bij tweets bestaat uit clicks op een link. Volgens Hubspot vindt 92% van de interactie via tweets plaats in de vorm van een click. Daarom is aan te raden om je volgers in een tweet door te verwijzen naar een webpagina. Een tip daarbij is om automatisch een ingekorte link te genereren, wat bijvoorbeeld kan met Ow.ly.

5. Zet aan tot actie

Succesvol twitteren betekent over het algemeen dat je volgers overgaan tot een actie, zoals een website bezoeken of een petitie tekenen. Als je iets van je volgers wilt, dan is het belangrijk dat je dat ook duidelijk maakt. Wees expliciet en gebruik de gebiedende wijs, bijvoorbeeld ‘Lees het artikel’ of ‘Bezoek onze site’. Volgens Twitter zelf verhogen dit soort actiewoorden het aantal clicks op je tweet met 13%.

6. Reageer op trending topics

Kijk ook eens wat de trending topics zijn in de linkerkolom op Twitter. Het kenmerkende van Twitter is dat mensen direct reageren op actuele gebeurtenissen of nieuwtjes. Ook als bedrijf of blogger kun je daar slim op inspelen door hier iets over te zeggen. Je hoeft daarvoor niet jouw mening over het issue te verkondigen, maar kunt ook op een creatieve manier iets over een gebeurtenis zeggen. Wellicht levert het je meer likes en reacties op van mensen die je tot dan toe nog niet volgden.

7. Retweet berichten van anderen

Voor succesvol twitteren is het volgens Daniël Mulder niet alleen van belang om zelf goede tweets te bedenken. Het is daarnaast belangrijk om actief op anderen te reageren of om hun berichten te retweeten. Let op dat je alleen berichten retweet die ertoe doen en die aansluiten op de onderwerpen waar jij doorgaans over tweet. Je hebt kans dat de persoon die je retweet, je dan terug volgt. Ook maakt retweeten je eigen feed interessanter en meer divers voor jouw volgers.

Bronnen

Bloeise
Frankwatching
Make Marketing Magic