Nieuws - 15 maart 2017
Stel: je wilt dat iemand anders iets voor je doet en je stuurt diegene een e-mail. Wil je misschien iemand aanzetten tot een aankoop? Of wil je iemand zover krijgen dat hij een paar vragen voor je beantwoordt? Dan kun je met deze 5 punten rekening houden wanneer je de e-mail opstelt.
Artikel - 7 maart 2017
‘Hier geen vuil storten’, ‘Laat je niet afleiden’, ‘anti-pestprogramma’… het zijn een paar voorbeelden waarin ongewenst gedrag aan de kaak wordt gesteld, uiteindelijk bedoeld om het gewenste gedrag te stimuleren. Toch heeft de ontkennende formulering vaak een averechts effect.
Nieuws - 8 januari 2012
Een proces-verbaal is nooit alleen het verhaal van de verdachte maar ook van de politieagent die het opstelt. Tessa van Charldorp (VU Amsterdam) analyseerde 35 politieverhoren en processen-verbaal en laat zien hoe een proces-verbaal tot stand komt. Ze verzamelde het onderzoeksmateriaal op een politiebureau.
Nieuws - 29 november 2011
Op donderdag 1 december houdt Prof. Dr. Fred Bronner de rede “Postillon d’amour tussen wetenschap en praktijk” om afscheid te nemen als hoogleraar Persuasieve Communicatie. Fred Bronner studeerde Politicologie aan de UvA. Na zijn studie ging hij werken in de praktijk van het marktonderzoek, Veldkamp/Marktonderzoek, waar hij zich vooral bezig hield met media- en voorlichtingsonderzoek. In 1978 promoveerde hij bij prof. dr. R. Mokken op een proefschrift over beslisgedrag van mensen.
Artikel - 1 februari 2011
In het dagelijks leven praten mensen regelmatig over hun ervaringen met producten en diensten. Deze conversaties staan ook wel bekend als mond-tot mond- communicatie en zijn een belangrijke bron van informatie voor consumenten die op het punt staan een product aan te schaffen.Mond-tot-mond-communicatie is een van de oudste methoden om informatie over diensten en producten te verspreiden en heeft sinds het invloedrijke werk van Katz en Lazarsfeld (1955) doorlopend aandacht gekregen van onderzoekers (Brown & Reingen, 1987; Chevalier & Mayzlin, 2006).