Nieuws - 21 september 2021
Als tekstschrijver wil je goed zijn in SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie, zodat jouw content hoog scoort in de Google-ranking. Hoe lang een goede SEO-tekst moet zijn, daar zijn vaak discussies over. Is er een gouden regel?
Nieuws - 29 juni 2021
Wel eens een artikel of blog gelezen waarin dezelfde zoekterm drie keer voorkwam in één alinea? Dit noemen we keyword stuffing en het leest niet bepaald fijn. Ook is het overbodig om zo vaak het zoekwoord terug te laten komen. Google beloont dit steeds minder vaak. Door Ralf van Veen
Artikel - 3 juni 2021
Hoe maak je jouw artikel SEO-proof? Pak deze checklist erbij!
Nieuws - 8 februari 2017
SEO, oftewel Search Engine Optimalization, lijkt steeds belangrijker te worden. Wanneer je denkt door te hebben hoe je met je teksten hoger in Google kunt komen, lijkt Google echter alweer een nieuw algoritme te hebben ontwikkeld. Er zijn voortdurend veranderingen gaande in hoe Google zijn zoekresultaten organiseert. Hoe kun je als tekstschrijver anno 2017 nog SEO-waardig schrijven?
Artikel - 24 december 2007
In het vorige nummer (Tekstblad 2007, nr. 5, pag. 20-21) beschreven we het belang van informatiedragende linkteksten. In dit tweede deel gaan we in op title attributes, ‘lees verder’-links, het gedrag van zoekmachines en tekstlinks náár een website.