Wij vinden privacy belangrijk. We gaan dan ook zorgvuldig met persoonsgegevens om. Lees er alles over in ons privacy-statement.
Kruimelpad
Engels
Nieuws - 27 april 2017
Wat werkt beter: de productslogan “Extremely clean and fresh” of “Extreem schoon en fris”? Iris Guelen deed voor haar scriptie onderzoek naar het effect van Engels of de moedertaal in slogans bij logo’s. Wat kunnen Nederlandse en Duitse consumenten meer waarderen? En welke symbolische waarde kennen zij toe aan Engels en aan hun moedertaal?
Nieuws - 24 april 2017
Als tiener las ik graag de Tina. Er was alleen een ding dat me irriteerde aan dit tijdschrift. Dan heb ik het niet over het ontbreken van een Justin Bieber-poster of de verkeerde lipstickreviews. Nee, dat waren de Engelse woorden waar de tekst bomvol mee stond. “Die ster is very leuk.” en “Voel jij je ook zo happy door de komst van queen Máxima.” Waarom geen “heel”, “blij” en “koningin”? Toch merk ik dat ik als blogger ook regelmatig met Engelse woorden strooi in mijn Nederlandse teksten. Waarom eigenlijk? En wat is het effect ervan?
Nieuws - 5 april 2017
De Oxford-komma is misschien wel een van de meest besproken leestekens in het Engels. Volgens sommigen kan deze komma een groot verschil maken in een zin. Het ontbreken van een Oxford-komma in een wettekst kostte een Amerikaans zuivelbedrijf onlangs zelfs tien miljoen euro.
Nieuws - 23 maart 2017
Is het nu ‘geüpdatet’ of ‘ge-update’? En ben je ‘gestrest’ of ben je ‘gestresst’? De vervoeging van Engelse werkwoorden in het Nederlands lijkt niet altijd even makkelijk. Toch zijn er een aantal vaste regels die bepalen hoe je een Engels werkwoord in het Nederlands vervoegt. Wij zetten deze regels voor je onder elkaar.
Nieuws - 26 januari 2017
Ga je voor een Nederlands tijdschrift of kies je toch voor een Engelstalige publicatie? Het antwoord op die vraag zou belangrijke consequenties kunnen hebben voor de impact van je onderzoek. Hoewel Engels steeds meer de voertaal lijkt te worden voor de wetenschap, blijkt uit onderzoek dat nog steeds meer dan een derde van de wetenschappers zijn artikelen niet in het Engels publiceert. Volgens de onderzoekers is dit een probleem bij de overdracht van wetenschappelijke kennis.
Tooltip - 19 april 2012
De website grammar.ccc ondersteunt je op vele manieren bij de Engelse spelling en grammatica. Er is gedetailleerde informatie te vinden op onder andere woord-, zins- en paragraafniveau.
Ook biedt de site ondersteuning bij de samenstelling van teksten; bij het schrijfproces en bij te maken structuurkeuzes.
Zoeken
Lees Tekstblad
» huidig nummer
» komend nummer
1e jaar Tekstblad vanaf slechts € 24,95
Profiteer nu!